Το μελοντικό αριστερό μπακ του Ολυμπιακού – Γνωρίστε τον 7χρονο Άλεξ Μιχαηλίδη!

Ο νέος είναι ωραίος!

Είσαι 7 χρονών, ονειρεύεσαι να γίνεις το επόμενο μεγάλο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, και αγωνίζεσαι στην αγαπημένη σου ομάδα. Έχεις λόγο να μην είσαι ευτυχισμένος;

Ο Άλεξ Μιχαηλίδης μπορεί να βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, δείχνει όμως πως έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ο επόμενος… Holebas! Ή καλύτερα, Χολέβας! Και το αποδεικνύει άλλωστε στα γήπεδα του Academy Tournament.

Αν και αμυντικός βέβαια, ο Άλεξ μας αποκάλυψε πως το είδωλο του είναι ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος έτσι όπως πάει θα ανοίξει το δικό του fan club, αλλά και ο Γιώργος Αμανατίδης, τον οποίο είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά. Η γνωριμία τους αυτή έχει σημαδέψει τον Άλεξ, καθώς τα γάντια που του χάρισε ο Γιώργος Αμανατίδης, δεν τα αποχωρίζεται ποτέ, ιδίως όταν αποφασίζει να αγωνιστεί σαν τερματοφύλακας για να δοκιμάσει και σε αυτή τη θέση τις ικανότητες του.

Είναι τόσο μεγάλος λάτρης μάλιστα του Κέβιν Μιραλάς, που όταν τον ρωτήσαμε για το αν προτιμάει περισσότερο τον Λιονέλ Μέσι ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η απάντηση του ήταν, κανέναν από τους δύο!

Σε ότι αφορά το Academy Tournament, ο μικρός μπακ του Ολυμπιακού, μας είπε ότι του αρέσει ιδιαιτέρως γιατί είναι πολύ καλά οργανωμένο και ανταγωνιστικό και από την άλλη του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει μερικούς από τους καλύτερους του φίλους. Η συμβουλή του Άλεξ για το πως μπορεί να γίνει κανείς καλός παίκτης και να μοιάσει στα είδωλα του, είναι προπόνηση και πάλι προπόνηση. Παρότι ο ίδιος βέβαια ονειρεύεται όταν μεγαλώσει να γίνει γιατρός!

Κάτι που προφανώς δεν ενοχλεί και τη μητέρα του Alesya, η οποία βέβαια θα ήθελε να τον δει να αγωνίζεται στα γήπεδα του ελληνικού ποδοσφαίρου και γιατί όχι, να γίνει κάποια μέρα ο επόμενος Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος, όπως μας είπε, συνδυάζει εμφάνιση και ικανότητα! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή.

Η Alesya Μιχαηλίδου, μας είπε μεταξύ άλλων ότι η διοργάνωση του Τουρνουά είναι πραγματικά άρτια και η ομάδα του Ολυμπιακού βοηθάει την εξέλιξη των παιδιών, μιας και βρίσκεται κοντά τους και τα στηρίζει με τη δέουσα προσοχή και επιμέλεια. Το στοιχείο μάλιστα που ξεχωρίζει και υπογραμμίζει σαν θετικότερο στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, η οποία συμμετέχει στο Academy Tournament, είναι το ότι το πρώτο μέλημα των υπευθύνων αποτελέι το παιχνίδι και η προπόνηση, και όχι τόσο το αποτέλεσμα. Η διαδικασία της προετοιμασίας γίνεται όπως λέει βήμα – βήμα, και δεν αποσκοπεί σε άμεσα και ευκαιριακά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια της κουβέντας, μας είπε πως η συμμετοχή των παιδιών σε τέτοια Τουρνουά είναι μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία καθώς δίνεται η ευκαιρία σε όσους συμμετέχουν, να βλέπουν τα μειονεκτήματα τους στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να τα διορθώσουν σε κάθε παιχνίδι. Επίσης, εντοπίζει σαν θετικό στοιχείο το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν να ανταγωνιστούν και άτομα διαφορετικών ηλικιών και να μάθουν τη χαρά του παιχνιδιού σε “επαγγελματικά” πλαίσια θετικού ανταγωνισμού.

Τέλος, η συμβουλή της προς τον Άλεξ για να γίνει καλός αθλητής, είναι να ασχολείται πρωτίστως με το τι κάνει ο ίδιος και να προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς, χωρίς να συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους παίκτες. Και εύχεται, μέχρι να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ο γιος της, να έχουν εξαλειφθεί τα κρούσματα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έτσι ώστε να γίνει ακόμα καλύτερο στο άμεσο μέλλον.

Για το football-academies.gr
Χρήστος Δεμέτης

Σχόλια