Ξεκινούν στις 5 Δεκεμβρίου οι αγώνες των Μικτών ομάδων ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ

Ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου η Α΄φάση, των αγώνων των Μικτών ομάδων όλων των Ενώσεων της Ελλάδας στις κατηγορίες των Νέων και Παίδων. Η ΕΠΟ μετά την κλήρωση που διεξήχθη τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στα γραφεία της, στο πάρκο Γουδή, ανακοίνωσε το πρόγραμμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων κατηγορίας Παίδων και Νέων.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων των Μικτών ομάδων ΝΕΩΝ, με τις ημερομηνίες των αγώνων όλων των αγωνιστικών, από την επίσημη σελίδα της ΕΠΟ, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων των Μικτών ομάδων ΠΑΙΔΩΝ, με τις ημερομηνίες των αγώνων όλων των αγωνιστικών, από την επίσημη σελίδα της ΕΠΟ, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δείτε συνολικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, των Μικτών ομάδων ΝΕΩΝ και ΠΑΙΔΩΝ, από την ιστοσελίδα των Ενώσεων, όπου θα αναρτούνται όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Οι Αλλαγές στο πρωτάθλημα

Στη φετινή χρονιά όπως ανακοίνωσε με την προκήρυξή της, η ΕΠΟ υπάρχουν αρκετές αλλαγές στο πρωτάθλημα Παίδων και Νέων.

Τα κυριότερα σημεία έχουν ως εξής:

1. Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν στις Μικτές ομάδες των ενώσεων για τους Νέους ποδοσφαιριστές  γεννημένοι τα έτη 1996 έως και 1998 και για τους Παίδες ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 1999 και 2000.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνα Μικτών Ομάδων ΠΑΙΔΩΝ & ΝΕΩΝ είναι να έχει ο ποδοσφαιριστής δικαίωμα να αγωνίζεται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με δελτίο ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή.

3. Στους αγώνες Μικτών ομάδων των Ε.Π.Σ., κατηγορίας ΝΕΩΝ και σε όλες τις ΦΑΣΕΙΣ, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών των Π.Α.Ε. ενώ αντίθετα στους αγώνες των Μικτών Ομάδων των ΕΠΣ κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ, και σε όλες τις ΦΑΣΕΙΣ του Πρωταθλήματος, μπορούν να μετέχουν ποδοσφαιριστές των ΠΑΕ χωρίς περιορισμό.

4. Επισημαίνεται ότι το πρωτάθλημα των Μικτών Ομάδων ΝΕΩΝ θεωρείται ως η ανωτάτη κατηγορία ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για την εφαρμογή των διατάξεων  του Νόμου περί προνομίων και ευεργετημάτων.  Ως δικαιούμενοι τα προνόμια και ευεργετήματα του Νόμου και του ΚΑΠ, θεωρούνται οι ποδοσφαιριστές των Ενώσεων που απαρτίζουν την Μικτή Ομάδα της πρωταθλήτριας Ελλάδος Ζώνης και μετέχουν αποδεδειγμένα στους αγώνες της.

5. Σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος ΝΕΩΝ και σε όλες τις ΦΑΣΕΙΣ, κάθε ομάδα δύναται να δηλώνει στην 18άδα έως έξι ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 1996, ενώ στην 11άδα θα συμμετέχουν έως τέσσερις ποδοσφαιριστές.

6. Αλλαγές και στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων – Δημιουργούνται οι Ομάδες Ζώνης

Αναλυτικά:

Τα Πρωταθλήματα θα διεξαχθούν σε τρεις (3) φάσεις.

Στην Α’ φάση δεν αλλάζει κάτι από πέρσι και οι Μικτές ομάδες θα αγωνιστούν στην Περιφέρεια που ανήκουν, σε διπλούς αγώνες, απ’ τους οποίους θα αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα της Περιφέρειας. Αποκλειστικός στόχος της φάσης αυτής είναι η προεπιλογή ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την αντιπροσωπευτική ομάδα της Περιφέρειας.

Η Β΄φάση ξεκινά μετά το τέλος των αγώνων της Α΄ ΦΑΣΗΣ και συγκροτείται η Μικτή Ομάδα της Περιφέρειας. Υπεύθυνος για την συγκρότηση είναι ο προπονητής της πρωταθλήτριας Μικτής ομάδας της κάθε Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό προπονητή. Σε κάθε Μικτή Ομάδα Περιφέρειας, θα μετέχουν υποχρεωτικά δύο τουλάχιστον, ποδοσφαιριστές από την κάθε Ε.Π.Σ. της περιφέρειας.

Η περιφερειακές ομάδες θα συμμετέχουν σε τουρνουά κατά το μήνα Απρίλιο 2013 με την παρακάτω σύνθεση:

Τουρνουά 1 : Περιφέρεια 1η – Περιφέρεια 2η – Περιφέρεια 3η : Συγκροτούν την Βόρεια Ζώνη

Τουρνουά 2 : Περιφέρεια 4η- Περιφέρεια 5η – Περιφέρεια 6η : Συγκροτούν την Κεντρική Ζώνη

Τουρνουά 3 : Περιφέρεια 7η – Περιφέρεια 8η – Περιφέρεια 9η : Συγκροτούν τη Νότια Ζώνη

Τουρνουά 4 : Περιφέρεια 10η – Περιφέρεια 11η : Συγκροτούν τη Ζώνη Νήσων.

Γ΄ Φάση: Μετά το τέλος των αγώνων της Β’ φάσης, θα συγκροτηθούν οι τέσσερις (4) ομάδες Ζωνών. Η Μικτή ομάδα της Βόρειας Ζώνης, η Μικτή ομάδα της Κεντρικής Ζώνης, η Μικτή ομάδα της Νότιας Ζώνης και η Μικτή ομάδα της Ζώνης Νήσων.

Υπεύθυνος για τη συγκρότηση της ομάδας της κάθε Ζώνης, είναι ο προπονητής που κέρδισε την πρώτη (1η) θέση στο τουρνουά της Β’ φάσης, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς προπονητές της Ζώνης.

Οι αγώνες που θα συμμετέχουν οι Μικτές Ομάδες των Ζωνών θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά και σε Εθνικό Επίπεδο.  Π.χ.  Ζώνη Βόρεια – Ζώνη Κεντρική κ.λπ. και θα ανακηρυχτεί η πρωταθλήτρια Μικτή Ομάδα Ζώνης σε κάθε κατηγορία.

7. Όλη αυτή η διαδικασία καταλήγει για την κατηγορία Παίδων (γεννηθέντων το 1999), στην δημιουργία ενός γκρουπ 44 παικτών (4 για κάθε θέση), που την επομένη χρονιά θα ξεκινήσουν την δουλειά στην Εθνική Κ-15.

8. Τους αγώνες όλων των φάσεων θα παρακολουθούν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές.

Για να δείτε περισσότερα από την προκήρυξη της ΕΠΟ κάντε κλικ εδώ

Σχόλια