Στην Αγγλία 30 επίλεκτοι ποδοσφαιριστές ηλικίας 9-14 χρόνων για δοκιμαστικά

Ταξίδι στο όνειρο για 30 λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές

Αναχωρεί τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου για Λονδίνο κυπριακή αποστολή αποτελούμενοι από 30 επίδοξους, επίλεκτους ποδοσφαιριστές, ηλικίας 9-14 χρόνων, που θα συμμετάσχουν σε προπονήσεις και αγώνες επίδειξης, διεκδικώντας μία θέση σε βρετανικές ομάδες ή ακαδημίες, οι οποίες αποτελούν προθάλαμο για τους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ. Τους αγώνες και τις προπονήσεις θα παρακολουθήσουν κυνηγοί ταλέντων όλων των ομάδων του Λονδίνου και όχι μόνο.

Οι ποδοσφαιριστές είχαν επιλεγεί από τους βρετανούς Σκάουτερς οι οποίοι παρακολούθησαν το 11ο Ayia Napa Youth Soccer Festival, τον περασμένο Απρίλιο.

Στη συνέχεια πέρασαν από το πρώτο φιλτράρισμα, τον περασμένο Μάιο, στο Cyprus Elite Players Camp της Αγίας Νάπας, όπου δοκιμάστηκαν 132 ταλέντα, 8-18 χρόνων. Πολλά παιδιά που δεν κλήθηκαν τώρα στην Αγγλία, βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κληθούν στο άμεσο μέλλον.

Η αποστολή απαρτίζεται από 50 άτομα, καθώς μαζί με το γκρουπ θα ταξιδέψουν και αρκετοί γονείς αλλά και συνοδοί της Soccerworld Cyprus, που διοργανώνει τόσο το τουρνουά Αγίας Νάπας όσο και το Cyprus Elite Players Camp, σε συνεργασία με την Baily Elite Academy, από την οποία στο παρελθόν είχαν περάσει τόσο οι Γιώργος Εφραίμ, όσο και οι Γιώργος και Βαλεντίνος Σιέλης.

Η επιστροφή είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου ενώ από Τρίτη μέχρι Παρασκευή τα παιδιά θα προπονούνται καθημερινώς το πρωί, ενώ τα απογεύματα θα συμμετάσχουν σε φιλικά παιχνίδια επίδειξης (show case games) με ομάδες εντός και εκτός Λονδίνου όλων των κατηγοριών και υπό την παρακολούθηση Άγγλων σκάουτερς.

Σχόλια