Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων 2013 (FIFA U-20 World Cup 2013)

Το Μεξικό, η Παραγουάη και μια ομάδα της Αφρικής θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής κάτω των 20 στον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων 2013.

Η πρεμιέρα της ελληνικής ομάδας είναι στις 22 Ιουνίου (18:00) κόντρα στο Μεξικό (πρωταθλήτρια της Κεντρικής & Βόρειας Αμερικής) στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα συνεχίσει στις 25 Ιουνίου (21:00) με αντίπαλη ομάδα της Αφρικής στην ίδια πόλη και θα ολοκληρώσει τους αγώνες στον όμιλό της αντιμετωπίζοντας στις 28 Ιουνίου (18:00) την Παραγουάη στην Τραπεζούντα.

Συνοπτικά οι όμιλοι:

1ος (Κωνσταντινούπολη/Καισαρεια): Γαλλία, ομάδα από την Αφρική, ΗΠΑ, Ισπανία

2ος (Καισαρεια/Κωνσταντινούπολη): Κούβα, Ν. Κορέα, ομάδα από την Αφρική, Πορτογαλία

3ος (Τραπεζούντα/Ριζούντα/Γκαζιαντέπ): Τουρκία, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Αυστραλία

4ος (Γκαζιαντέπ/Τραπεζούντα): Μεξικό, Ελλάδα, Παραγουάη, ομάδα από την Αφρική

5ος (Αττάλεια/Προύσα): Χιλή, Πρωταθλήτρια Αφρικής, Αγγλία, Ιράκ

6ος (Προύσα/Αττάλεια): Πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Ουζμπεκιστάν, Ουρουγουάη, Κροατία

*Το πρωτάθλημα Αφρικής βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι 4 ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά και απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η Αίγυπτος, το Μάλι, η Γκάνα και η Νιγηρία. Οι όμιλοι στους οποίους θα τοποθετηθούν οι τρεις από αυτές θα γίνουν γνωστοί ύστερα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου. Η πρωταθλήτρια Ωκεανίας θα γίνει γνωστή στις 29 Μαρτίου.

Η τελική κατάταξη των ομάδων στις βαθμολογίες των ομίλων καθορίζεται από τα εξής κριτήρια:

1.Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες

2.Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες

3.Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες συνεχίζουν να είναι ισόβαθμες βάσει των παραπάνω κριτηρίων, ισχύουν τα κριτήρια:

1.Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

4.Κλήρωση

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις στις βαθμολογίες των ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης.

Τα κριτήρια επιλογής των τεσσάρων καλύτερων τρίτων είναι τα εξής:

1.Περισσότεροι βαθμοί σε όλους τους αγώνες

2.Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες

3.Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

4.Κλήρωση

Τσάνας: «Θα αντιμετωπίσουμε αξιόλογες ομάδες»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Χάρης Μαυρίας, Κώστας Σταφυλίδης και Μαυρουδής Μπουγαΐδης μίλησαν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων.

Αναλυτικά:

Τσάνας: «Ο όμιλός μας, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί, φαίνεται ότι είναι δυνατός. Θα αντιμετωπίσουμε αξιόλογες ομάδες. Το Μεξικό κατέκτησε το Πρωτάθλημα Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής και η Παραγουάη απέκλεισε την Αργεντινή στο Πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής. Θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας και θα συνεχίσουμε την προετοιμασία με στόχο να δημιουργήσουμε και να παρουσιάσουμε στα γήπεδα της Τουρκίας ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό σύνολο. Το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί τιμή για όλους μας η συμμετοχή της Ελλάδας για πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Μαυρίας: «Σε σπουδαίες παγκόσμιες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, όλα τα ματς είναι δύσκολα, δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες ομάδες. Εμείς οφείλουμε να μην κοιτάμε από τώρα αδυναμίες ή δυνατά σημεία των αντιπάλων, αλλά να δώσουμε όλη μας την προσοχή στην ομάδα μας για να είναι έτοιμη στους αγώνες. Είναι τιμή για όλους μας η συμμετοχή μας σε αυτή τη διοργάνωση, είναι η πρώτη φορά της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε υπερήφανους ξανά τους Έλληνες φιλάθλους».

Σταφυλίδης: «Όλοι οι παίκτες είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα και έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Οι αγώνες στην Τουρκία θα είναι δύσκολοι, όμως αν μείνουμε σοβαροί όπως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στους προπονητές».

Μπουγαΐδης: «Ο όμιλός μας είναι από τους δυσκολότερους. Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και με διαφορετική κουλτούρα. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς, ώστε ο προπονητής μας να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό σύνολο. Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν τεράστιες εμπειρίες. Πρόκειται για μια πρόκληση για όλους μας και θέλουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της διοργάνωσης».

Σχόλια