Επέστρεψε στην Ελλάδα η Εθνική Κ-20

Στη χώρα μας επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης 3/7 η αποστολή της Εθνικής Κ-20, ύστερα από παραμονή 16 ημερών στην Τουρκία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων.

Το κλίμα στις τάξεις των διεθνών ήταν θετικό γιατί η ομάδα πέτυχε το βασικό της στόχο της εισόδου στις 16 κορυφαίες χώρες του κόσμου, αν και πεποίθηση όλων ήταν ότι θα μπορούσε να κάνει ένα τουλάχιστον βήμα παραπάνω.

«Πετύχαμε να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου και θεωρώ ότι στα τρία ματς του ομίλου αποδώσαμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Μένει η πικρία για το ατυχές αποτέλεσμα και τη μέτρια απόδοση του τελευταίου αγώνα, όμως δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Οφείλουμε να δούμε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μείνουμε κοντά στους παίκτες αυτούς, οι οποίοι κατά τη γνώμη μου θα προσφέρουν κι άλλες συγκινήσεις με τις μεγαλύτερες Εθνικές Ομάδες στο μέλλον.

Ως προπονητής της Κ-15 διαπιστώνω ότι έρχονται κι άλλα ταλέντα, που θα συνεισφέρουν στην πρόοδο του αθλήματος στη χώρα μας. Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει αποφασιστικά το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης που έχει εκπονήσει ο κ. Σάντος και η Ε.Π.Ο., δίνοντας μεγαλύτερα εφόδια στους νεαρούς παίκτες ώστε αυτοί να εντάσσονται ευκολότερα στο κλίμα των Εθνικών Ομάδων.

Τέλος, θέλω να τονίσω την υποδειγματική συνεργασία μεταξύ του προπονητικού τιμ, των υπόλοιπων μελών της αποστολής και των παικτών σε αυτό το διάστημα του ενός μήνα και να τους ευχαριστήσω για το οικογενειακό κλίμα που επικράτησε», σχολίασε ο συνεργάτης του κ. Τσάνα, Θόδωρος Ελευθεριάδης.

Από την πλευρά των παικτών, δήλωση έκανε ο Αλέξανδρος Κούρος:

«Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση ήταν κατά τη γνώμη μου επιτυχημένη. Δεν είναι λίγο πράγμα να βρίσκεσαι στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Φυσικά, όλοι μας πιστεύουμε ότι είχαμε τις δυνατότητες για να πάρουμε μια ακόμη πρόκριση, αλλά στο τελευταίο ματς πήγανε όλα στραβά και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε σωστά και με καθαρό μυαλό.

Αποκτήσαμε πολύτιμες εμπειρίες και είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε καλύτεροι και σοφότεροι στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελπίδων. Η φουρνιά αυτή είναι χαρισματική και έχει πολλά να δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που παρακολούθησαν τις προσπάθειές μας και μάς στήριξαν έστω κι από μακριά».

Σχόλια