2ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2013” του Α.Ο. Μαΐστρος στην Αλεξανδρούπολη (11/5)


Στην όμορφη Αλεξανδρούπολη και στο αθλητικό κέντρο Ιωάννης Φωτεινός, που διαθέτει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα θα διεξαχθεί για μια ημέρα, το 2ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2013” του Α.Ο. Μαΐστρος, στις  11/5/2013.

Αναλυτικά η προκήρυξη:

1. Διοργάνωση του τουρνουά

Ο Α.Ο. Μαΐστρος με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης, ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», διοργανώνει το 2ο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου 2013 στο αθλητικό κέντρο Ιωάννης Φωτεινός στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Α.Ο. Μαΐστρος διοργανώνει αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου με σκοπό να δώσει στους νέους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα και να αποκομίσουν όλες τις θετικές εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.

Η μεταφορά και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού αλλά και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελούν το βασικό στόχο της διοργάνωσης.

2. Τόπος διοργάνωσης – Διαμονή

Το αθλητικό  Ιωάννης Φωτεινός βρίσκεται 1 χλμ από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και διαθέτει δύο γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα.

3. Κόστος συμμετοχής

Ο Α.Ο. Μαΐστρος έχοντας ως σκοπό το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα των αθλητικών γιορτών ποδοσφαίρου, διοργανώνει το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου Αγία Μαρίνα 2013 με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Η συμμετοχή των 5 Ευρώ στο τουρνουά περιλαμβάνει μετάλλιο για όλους τους αθλητές αναμνηστικό δελτίο καθώς επίσης για τις ομάδες των τελικών κύπελλα . Επίσης θα βραβευτεί ο καλύτερος σκόρερ ,καλύτερος τερματοφύλακας, καλύτερος παίκτης κάθε κατηγορίας

4. Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί

Παιδικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998 και 1999. Κάθε ομάδα θα δώσει 3 αγώνες (2 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 11:11, με μπάλες Νο 5, σε ενα ημίχρονο των 30 λεπτών. Επιτρέπονται έως και 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τζούνιορ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2002 και 2003. Κάθε ομάδα θα δώσει 3 αγώνες (2 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 50 Χ 30 μ., 9:9, εστίες 5μ., με μπάλες Νο 4, σε σε ένα ημίχρονο των 20 λεπτών . Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

ΠροΤζούνιορ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004 και 2005. Κάθε ομάδα θα δώσει 3 αγώνες (2 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 25 Χ 35 μ., 8:8, εστίες 3μ., με μπάλες Νο 4, σε ένα ημίχρονο των 20 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

Συμμετέχουσες Ομάδες

Οι ομάδες που συμμετείχαν στο προηγούμενο τουρνουά με ένα ή περισσότερα τμήματα είναι οι ακόλουθες:  Πανθρακικός,, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Καππαδόκες Αλεξ/λης, Ολυμπιακός Αλεξανδρούπολης,  και Skoda Ξάνθη.

Για το 2ο τουρνουά Αγία Μαρίνα 2013 η πρόσκληση έχει αποσταλεί σε όλες τις ακαδημίες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε πόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας καθώς και σε ομάδες του εξωτερικού.

Οι όμιλοι ανά κατηγορία θα καταρτιστούν από την οργανωτική επιτροπή.

Κάθε ομάδα συμμετέχει με συγκεκριμένο αριθμό παιχτών ανά κατηγορία.

Προτζούνιορ 12 , Τζούνιορ 15 ,Παίδες 18 (Διαφοροποιήσεις κατόπιν συνεννόησης).

5. Ποινές

Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά.

Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη).

Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.

Κόκκινη κάρτα για χειροδικία ή εξύβριση αντιπάλου ή διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά.

Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.

Τα σωματεία – ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.

6. Γενικές Διατάξεις

Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) τα οποία θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας θα γίνεται για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.

Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία που συμμετέχει επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.

Στην τελική κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει η διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Στα παιγνίδια κατάταξης, σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπηθούν πέναλτι (με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ).

Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες, Διαλείμματα). Για όλες τις υπόλοιπες διατάξεις που δεν αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη ισχύουν οι αντίστοιχες του ΚΑΠ.

7. Έπαθλα αγώνων

Στους 2 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονέμονται μετάλλια και κύπελλα.

Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες απονέμονται μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής.

Τιμητικές διακρίσεις απονέμονται ανά κατηγορία στον πρώτο σκόρερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του τουρνουά, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των προπονητών των ομάδων που συμμετέχουν.

Για την καλύτερη λειτουργία του τουρνουά και την αξιόπιστη βαθμολόγηση του καλύτερου ποδοσφαιριστή, του πρώτου σκόρερ και του καλύτερου τερματοφύλακα, παρακαλούμε οι ποδοσφαιριστές να κρατούν σταθερά νούμερα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, όμοια με αυτά που αναγράφονται στην κατάσταση συμμετοχής.

8. Διαιτησία

Όλους τους αγώνες του τουρνουά θα διευθύνουν αξιολογημένοι διαιτητές του τοπικού συνδέσμου διαιτητών. Οι διαιτητές των αγώνων εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

9. Ιατρική κάλυψη

Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα παρευρίσκεται γιατρός.

Παρατηρητές

Παρατηρητές αγώνων είναι οι τεχνικοί υπεύθυνοι της ακαδημίας του Α.Ο. Μαΐστρος, οι οποίοι ελέγχουν τα παιγνίδια, βοηθούν τις αποστολές των ομάδων και φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά.

10. Γενικές Παρατηρήσεις

Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν και στους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες).

Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας της μη πρόκληση υλικών ζημιών και φθορών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Α.Ο. Μαΐστρος, κ. Μάνο Βουτσά, στο τηλέφωνο 6977430622, και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση m.voutsas@hotmail.com

Σχόλια