Το 1ο Πασχαλινό Τουρνουά του Α.Ο. Τσιλιβή (31-2 Απριλιου 2018)

Η Ακαδημία του Α.Ο. Τσιλιβή στη Ζάκυνθο, διοργανώνει Πασχαλινό Τουρνουά  το τριήμερο 31-2 Απριλίου 2018.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν και οι ομάδες του Ατρομήτου Αθηνών και του Παναιτωλικού, ενώ απευθύνεται σε παιδιά γεννηθέντα τα έτη 2004 έως και 2011.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Ακαδημία μας το τριήμερο 31/03-02/04 θα διοργανώσει στο γήπεδό της, το 1ο Πασχαλινό Τουρνουά και με τη συμμετοχή δύο ομάδων της Super League, αυτές των Ατρομήτου Αθηνών & Παναιτωλικού.

Διοργάνωση του τουρνουά

Ο  Α.Ο Τσιλιβή διοργανώνει το Πασχαλινό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου 2018 στο γήπεδό του, στη Ζάκυνθο από το Σάββατο 31 Μαρτίου έως και την Δευτέρα 2 Απριλίου.

Σκοπός του τουρνουά είναι η συμμετοχή των μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των αθλητών (ευ αγωνίζεσθαι). Η προώθηση της φιλίας μεταξύ ομάδων, και παιδιών. Η ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ προπονητών και υπεύθυνων.

Τόπος διοργάνωσης – Διαμονή

Το γήπεδο του Α.Ο. Τσιλιβή βρίσκεται στην περιοχή του Πλάνου (7 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου). Ο Πλάνος (ή και πιο γνωστό ως Τσιλιβή) είναι τουριστικό θέρετρο και αποτελεί ιδανικό μέρος διακοπών και απόδρασης σε ένα άλλο τρόπο ζωής, με τη μοναδικότητα που προσφέρει και την εγγύηση του ξεχωριστού και της απoλαυστικής διαμονής για κάθε επισκέπτη.

Οι αποστολές των ομάδων θα διαμείνουν στο ZANTE MARIS (4*). Δείτε περισσότερα για τον τόπο διαμονής σας (http://www.zantemaris.gr/el/).

Συμμετοχή ομάδων – Κανονισμοί

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο τουρνουά μας θα συμμετέχουν και δύο ομάδες Super League! Πρόκειται για τον Ατρόμητο Αθηνών και τον Παναιτωλικό.

Παιδικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2004 και 2005. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων θα σταλεί). Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, 11Χ11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 35 λεπτών. Επιτρέπονται έως και 7 αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Προπαιδικό

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2006 και 2007. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων θα σταλεί). Οι αγώνες διεξάγονται σε 8Χ8, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τζούνιορ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 και 2009. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων θα σταλεί). Οι αγώνες διεξάγονται με παίκτες 8Χ8 με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

Προ τζούνιορ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2010 και 2011. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων θα σταλεί). Οι αγώνες διεξάγονται με παίκτες 6Χ6 με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

Ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά πιθανά να διαφοροποιηθεί από την οργανωτική επιτροπή ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων. Οι ομάδες σε καμιά περίπτωση δε θα δώσουν λιγότερους από 4 αγώνες και θα ενημερωθούν για οιαδήποτε αλλαγή το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

Ποινές

Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από το τουρνουά.

Δύο κίτρινες κάρτες σε ένα παιγνίδι συνεπάγεται αποβολή από τη συνέχεια του αγώνα (μη αντικατάσταση του παίκτη).

Απευθείας κόκκινη κάρτα συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα.

Κόκκινη κάρτα για χειροδικία ή εξύβριση αντιπάλου ή διαιτητή συνεπάγεται αποκλεισμό από το τουρνουά.

Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η οργανωτική επιτροπή του. Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την οργανωτική επιτροπή.

Τα σωματεία – ακαδημίες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.

Γενικές Διατάξεις

Καταληκτική ημερομηνία για την οριστική συμμετοχή των ομάδων στο τουρνουά ορίζεται η Παρασκευή 9/3/2018.

Κάθε ομάδα – ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην οργανωτική επιτροπή κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των ποδοσφαιριστών. Η ταυτοπροσωπία και η ηλικία του κάθε ποδοσφαιριστή θα πρέπει να αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα (δελτίο ΕΠΟ, πιστοποιητικό γέννησης) τα οποία θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή και θα παραμένουν σ’ αυτή (και στη διάθεση κάθε ομάδας) σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία του διαβατηρίου.

Έλεγχος ταυτοπροσωπίας και ηλικίας θα γίνεται για όλες τις ομάδες από την οργανωτική επιτροπή του τουρνουά πριν την έναρξη του.

Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία που συμμετέχει επιφέρει το μηδενισμό της ομάδας στο συγκεκριμένο αγώνα και την κατακύρωση του στην αντίπαλη ομάδα ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του.

Στην τελική κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει ότι προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).

Στα παιγνίδια κατάταξης, σε περίπτωση ισοπαλίας θα κτυπηθούν πέναλτι (με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον ΚΑΠ).

Η οργανωτική επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης (γήπεδα, ώρες ανάπαυσης, ώρα φαγητού κ.ά).

Έπαθλα αγώνων

Σε όλες τις ομάδες απονέμονται αναμνηστικά συμμετοχής και σε κάθε ομάδα από ένα κύπελλο. Επίσης, θα δοθεί και το κύπελλο Fair Play.

Διαιτησία

Τους αγώνες του τουρνουά (εκτός των τελικών) θα διευθύνουν οι αθλητές της Ανδρικής μας ομάδας, ενώ τους τελικούς διαιτητές ορισμένοι από την ΕΠΣ Ζακύνθου. Οι διαιτητές των αγώνων εφαρμόζουν τον Κ.Α.Π. και ελέγχουν τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά σύμφωνα με τους κανονισμούς του.

Ιατρική κάλυψη

Σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά θα παρευρίσκετε γιατρός.

Ημερίδα

Κατά την πρώτη ημέρα του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα όπου ειδικοί επιστήμονες (Διατροφολόγοι & Κοινωνιολόγοι) θα μιλήσουν στους μικρούς αθλητές, αλλά και στους γονείς-συνοδούς

Κόστος συμμετοχής

Συμμετοχή αθλητή:  110€

Συμμετοχή γονέα-συνοδού:  100€

Η συμμετοχή των 110€ στο τουρνουά περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής και διατροφής (δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό), καθώς και όλα τα οργανωτικά έξοδα. Όλες οι ομάδες θα γευματίζουν και θα δειπνούν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου τους.  Επίσης, στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται όλες οι μετακινήσεις των ομάδων εντός νησιού.

Προπονητής δωρεάν ανά τμήμα/Συνοδός δωρεάν ανά ομάδα. Οδηγός Δωρεάν.

Στη συμμετοχή αθλητών & γονέων-συνοδών δεν συγκαταλέγονται τα εισιτήρια των καραβιών. Όμως καλό θα είναι να μας ρωτήσετε πριν κλείσετε, διότι θα έχουμε έκπτωση με κάποια εταιρία, την οποία θα μπορέσετε να επωφεληθείτε.

Γενικές Παρατηρήσεις

Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν στους συνεχόμενους αγώνες).

Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας στα ξενοδοχεία διαμονής και της μη πρόκλησης υλικών ζημιών και φθορών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τους Υπεύθυνους Ακαδημιών τoυ AO Τσιλιβή κ. Θεόδωρο Πομόνη (6976942481) και Διονύσιο Πομόνη (6944852453), καθώς και στον υπεύθυνο διοργάνωσης κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο στο τηλέφωνο 6971763458.

Σχόλια