Ο 17χρονος Οικονομίδης διαπρέπει στην Ιταλική Αταλάντα! (VIDEOS)

Του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, το Ιταλικό ποδόσφαιρο βασίζεται πολύ στις ακαδημίες του και γι’ αυτό μέσα στην πάροδο των χρόνων έχουν βγει πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από τα φυτώρια των συλλόγων.

Στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και η Αταλάντα, η οποία απέσπασε την υπογραφή του Κρις Οικονομίδη για επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Ο Κρις είναι Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1995 και μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην εφηβική ομάδα της ιταλικής ομάδας.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις, σχεδόν ανάγκασαν την διοίκηση να τον προωθήσει στην Κ20 του συλλόγου, όπου οι περισσότεροι παίχτες είναι γεννηθέντες το 1993 και 1994 και μόνο 4 ποδοσφαιριστές είναι του 1995 όπως ο Οικονομίδης.

Βέβαια, ο νεαρός δεν αρκείται σε ρόλο κομπάρσου στην κατηγορία, αφού έχει αγωνιστεί στα τελευταία τρία παιχνίδια της ομάδας και έχει οδηγήσει την Κ20 της Αταλάντα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πάνω από Ίντερ, Μίλαν, Ουντινέζε και Μπολόνια.

Οι γονείς του 17χρονου ποδοσφαιριστή είναι Έλληνες και διαμένουν μόνιμα στην Αυστραλία. Ο Κρις έχει και Αυστραλιανό και Ελληνικό διαβατήριο.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, «δείγματα γραφής» από το ταλέντο του.

{youtube width=”610″ height=”400″}gCt8cLt0xaw{/youtube}

{youtube width=”610″ height=”400″}CKOKVLr_3rI{/youtube}

Σχόλια