Στην Ιταλική Βαρέζε για δοκιμή ο 16χρονος Μάνος Γενιτσαρίδης του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Video ”Highlights”)

Οι συνεχόμενες κλήσεις Ελλήνων μικρών σε ηλικία παικτών, που βλέπουμε τελευταία να γίνονται από ευρωπαϊκές ομάδες, σημαίνει ότι πέραν του ότι  η αγορά στην Ευρώπη προσεγγίζει περισσότερο τέτοιες ηλικίες, πλέον στρέφονται κατά πολύ στην ελληνική αγορά, που έχουν διαγνώσει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Αυτό δείχνει ότι οι προηγμένοι ποδοσφαιρικά Ευρωπαίοι, έχουν τη διάθεση να δώσουν στα παιδιά τις ευκαιρίες, που εμείς σπάνια δίνουμε σε αυτές τις ηλικίες, ώστε να αναδείξουν αυτό, το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο.

Στην ακαδημία του Ολυμπιακού στο Ρέντη, φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά. Πολλά είναι τα ταλέντα και κάποια από αυτά, ήδη έχουν κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Τα παιδιά της ακαδημίας, αναμενόμενο πλέον είναι, να κεντρίζουν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων και έτσι για κάποιο από αυτά έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ, κλήση για δοκιμή.

Ο λόγος για τον 16χρονο (γεννημένος στις 7/6/1996), Μάνο Γενιτσαρίδη. Ο ταλαντούχος μπακ της ομάδας Κ17 των ερυθρολεύκων, έχει μπει στο στόχαστρο της Ιταλικής Βαρέζε (A.S. Varese 1910), που ζήτησε επίσημα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, τη δοκιμή του, μέσα στο μήνα Μάρτιο σε προπονήσεις της ομάδας στο Βαρέζε.

Η ομάδα της Βαρέζε βασίζει τη δουλειά της, στο τρίπτυχο ανιχνεύω – φτιάχνω – προωθώ σε άλλη ομάδα, δηλαδή έχει μπει σε μια σύγχρονη επαγγελματική λογική.

Αυτή δηλαδή, έχει να κάνει με το να βρίσκει ταλέντα από Ιταλία και Ευρώπη, να τα πιστεύει, να τα προπονεί, να τους δίνει σε μικρή ηλικία συμμετοχή στη μεγάλη ομάδα και τέλος να τα προωθεί (πώληση), σε άλλη ομάδα με μεγάλο κέρδος.

Πέραν της Βαρέζε, τον Γενιτσαρίδη παρακολουθεί η Manchester City. Τον 16χρονο μπακ έχει τσεκάρει, ο σκάουτέρ της, Τόνι Μπόουεν, σε αγώνες της Κ17 του Ολυμπιακού, στον οποίο έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις και τον έχει σημειώσει στην ατζέντα του.

Ευχόμαστε και είμαστε σίγουροι, πως στο άμεσο μέλλον και άλλα ελληνόπουλα θα ζήσουν ανάλογες εμπειρίες.

Δείτε βίντεο με ”Highlights” του Μάνου Γενιτσαρίδη (Νο 2), το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα αγώνων, ενός έως δύο χρόνων πριν.

{youtube width=”615″ height=”400″}o7ehccYQrd4{/youtube}

Γιάννης Βαλμάς

Σχόλια