Ο 16χρονος Κυριάκος Αμαραντίδης στη RED BULL SALZBURG – Η δοκιμή που έπεισε…

Αμαραντίδης και Χατζηνικολάου στο γήπεδο της SALZBURG

Για 5 ημέρες δοκιμάστηκε στην αυστριακή RED BULL SALZBURG, ο νεαρός διεθνής επιθετικός από την Δράμα, Κυριάκος Αμαραντίδης, ο οποίος άφησε άριστες εντυπώσεις, στους υπευθύνους και προπονητές της ακαδημίας RED BULL SALZBURG JUNIORS ACADEMIES, για την δύναμη, την ταχύτητα, την ετοιμότητα και την τεχνική του κατάρτιση.

Εκτός από τα άριστα ποδοσφαιρικά του προσόντα, το βασικό στοιχείο που έκανε την διαφορά, ήταν ότι γνώριζε την γερμανική γλώσσα και μπορούσε άνετα να επικοινωνεί με τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του. Για τον σκοπό αυτό έκανε εδώ και 2 χρόνια εντατικά μαθήματα.

Ο Κυριάκος πήρε μέρος στις προπονήσεις των τμημάτων Κ -16 και Κ-18 και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και με το μεγαλύτερο ηλικιακά τμήμα. Μαζί του στην αυστριακή πόλη ήταν ο διεθνής ελληνογερμανός μάνατζερ της FIFA Αχιλλέας Χατζηνικολάου και o πατέρας του μικρού Άπης Αμαραντίδης.

Μεγάλη εντύπωση στην οικογένεια του Κυριάκου έκανε η ζεστασιά και η απλότητα όλων των υπευθύνων απέναντι στον ίδιο αλλά και στον Κυριάκο. Ο 16χρονος μαζί με τον Αχιλλέα Χατζηνικολάου θα μεταβούν ξανά στην αυστριακή πόλη στα τέλη Ιουνίου, όπου θα συζητηθούν και οι λεπτομέρειες της επικείμενης μεταγραφής του. Τότε θα έχει κλείσει και ο Κυριάκος το 16ο έτος της ηλικίας του (γεν. το 1997).

Ο Κυριάκος Αμαραντίδης αν και δεν έχει κλείσει τα 16του χρόνια, αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Δράμας (Α’ τοπικό), με την αντρική ομάδα του Ορφέα Χωριστής Δράμας και σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει «μπει στο μάτι» του Ολυμπιακού, του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και της Ξάνθης.

O Fifa Agent Aχιλλέας Χατζηνικολάου

Τεράστιες επενδύσεις στην Ακαδημία της Σάλτσμπουργκ – Ακαδημία πρότυπο

Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου μίλησε στο football-academies.gr, και μας είπε ότι η δοκιμή του Κυριάκου Αμαραντίδη πήγε πολύ καλά, έπεισε τους αυστριακούς με τα προσόντα που διαθέτει και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις όταν ο μικρός κλείσει τα 16 του χρόνια.

Επίσης λόγω ότι ο ίδιος διατηρεί στενές σχέσεις με την RED BULL SALZBURG, μας μίλησε για την ακαδημία της Σάλτσμπουργκ και μας ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dietrich Mateschitz ο οποίος είναι Αυστριακός από το Σάλτσμπουργκ, έχει σκοπό να επενδύσει πάνω από 57 εκ. ευρώ για τις εγκαταστάσεις, ώστε τον Μάιο του 2014 να είναι έτοιμο το νέο προπονητικό κέντρο των υποδομών, δημιουργώντας μια ακαδημία πρότυπο.

Το προπονητικό κέντρο, θα διαθέτει οκτώ γήπεδα, όλα θερμαινόμενα στο κάτω μέρος τους, από τα οποία τα τέσσερα θα είναι με χλοοτάπητα, τα τρία με πλαστικό τάπητα και ένα θα είναι κλειστό. Σε κάθε γήπεδο θα υπάρχουν πέντε κάμερες από τις οποίες θα παρακολουθείται κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, από την Κ6 έως και την Κ18 και θα καταγράφονται με ένα εξελιγμένο σύστημα, όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ποδοσφαιριστή, από τους παλμούς της καρδιάς του ως την ταχύτητα και τα χιλιόμετρα που διένυσε μέσα στο γήπεδο.

Κάθε τμήμα της ακαδημίας της Σάλτσμπουργκ διαθέτει τρείς προπονητές, ένα φυσιοθεραπευτή και ένα προπονητή τερματοφυλάκων.

Επιπλέον εντός του προπονητικού κέντρου, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή μίας  ξενοδοχειακής μονάδας, στην οποία θα φιλοξενούνται 150 ποδοσφαιριστές! Εντός αυτής θα στεγάζονται τα γραφεία της ακαδημίας, γυμναστήρια και σπα, εστιατόρια, αίθουσες αναψυχής και παιχνιδιών κλπ

Η RED BULL έχει δημιουργήσει δικές της ακαδημίες στην Αμερική (Νέα Υόρκη), στη Ιαπωνία, στην Γκάνα, στη Βραζιλία και στην Γερμανία (Λειψία).

Σχόλια