Ο 16χρονος Κουκλαδάς εντυπωσιάζει τους Γερμανούς!

Μπορεί στο ελληνικό κοινό να είναι άγωστoς, όμως ο ομογενής απ’ την Αμερική, Κώστας Κουκλαδάς, θεωρείται ένας απ’ τους πλέον εξελίξιμους παίκτες προκαλώντας το εγκωμιαστικά σχόλια για το ταλέντο του.

Ο ηλικίας 16 ετών Κουκλαδάς, μετακόμισε με την οικογένεια του πριν από δύο χρόνια στο Έσεν της Γερμανίας, όντας μέχρι τα 14 του κάτοιος της Νότιας Καλιφόρνιας. Τα προσόντα αλλά και το ταλέντο του νεαρού ελληνόπουλου προκάλεσαν το ενδιαφέρον τον ξένων και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας soccernation.com, κάνει ένα εκτενές αφιέρωμα στον παίκτη της Ρότ-Βάις Έσσεν, ομάδα που συμμετέχει στην Γ’ κατηγορία της Γερμανίας.

Για την ακρίβεια αναφέρει ότι έχει αξιοζήλευτο τσαμπουκά για την ηλικία του, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι πολύ λίγα παιδιά σ’ αυτή την ηλικία θα έπαιρναν την απόφαση να μετακομίσουν σε μία άλλη χώρα, να μάθουν μία άλλη γλώσσα και και να ενταχθούν τόσο γρήγορα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από αυτές που ζούσαν. Ο Κώστας Κουκλαδάς ωστόσο το έκανε για να κυνηγήσει το όνειρό του, που δεν ήταν άλλο απ’ το να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αξιοσημείωτο μάλιστα πως μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στόχος του παίκτη είναι να παίξει σε κάποια απ’ τις τρεις εθνικές ομάδες της Γερμανίας, αφού εξάλλου το νεαρό της ηλικίας του, του επιτρέπει να παίξει απ’ τους Παίδες, μέχρι και την Ανδρών. Η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ήταν η Ίρβιν Στράικερς FC και το… άλμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το έκανε σ’ ένα τουρνουά που διοργάνωση η Nike μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009. Εκεί τον εντόπισαν οι άνθρωποι της Ροτ-Βάις Έσσεν, και διακρίνοντας το πλούσιο ταλέντο του, δεν έχασαν την ευκαιρία να κινηθούν για την απόκτησή του.

Το 2010 οπότε και μετακόμισε στο Έσεν της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ροτ-Βάις για ένα εξάμηνο. Αξιοσημείωτο πάντως ότι ο προπονητής του στους Στράικερς, Έρικ Κιρς αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς ότι υπήρχε κάτι ιδιαίτερο σ’ αυτό το παιδί, δηλώντας πως από τότε που ο Κουκλαδάς ήταν 13χρονών, ήθελε να τον εντάξει στην ομάδα των 16αρηδων! Οι συστάσεις μάλιστα που τον συνόδευαν απ’ την Αμερική, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. «Ένας κορυφαίος παίκτης για το επίπεδο της ηλικίας του, με απόλυτη αίσθηση του χώρου». Χαρακτηριστικό μάλιστα ότι για έξι χρόνια ήταν αρχηγός της ομάδας νέων των Στράικερς!

Στη Γερμανία προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα, έμαθε τη γλώσσα μέσα σε έξι μήνες και απ’ τη μεσαία γραμμή όπου αγωνιζόταν, τώρα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, θέση που φαίνεται να του ταιριάζει απόλυτα. «Έχω την ευκαιρία να μάθω απ’ τους καλύτερους. Κάνω κάθε μέρα αυτό που αγαπάω», δήλωσε πρόσφατα ο 16χρονος ποδοσφαιριστής κι εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να τον δούμε με τα χρώματα της «γαλανόλευκης» σύντομα, αν τελικά πρόκειται όντως για ένα τόσο εξαιρετικό ταλέντο.

gazzetta.gr

Σχόλια