Στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, δοκιμάστηκε ο 16χρονος Ηλίας Κοσμίδης των Μπέμπηδων

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στους υπεύθυνους της Ακαδημίας Reb Bull Slazburg ο 16χρονος (γενν. 1998) Ηλίας Κοσμίδης που ανήκει στην Ακαδημία των Μπέμπηδων στην Θεσσαλονίκη, κατά την πρόσφατη αξιολόγηση του, από το προπονητικό team των τμημάτων υποδομής της Αυστριακής ομάδας.

Ο Κοσμίδης είναι μεσοεπιθετικός και δοκιμάστηκε για πέντε ημέρες στις εγκαταστάσεις της Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ, με την ομάδα Κ-16 άλλα και την Κ-18. Εξέπληξε άπαντες τους προπονητές τόσο για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, όσο και την συμπεριφορά του μέσα στην ακαδημία.

Το περιβάλλον που συνάντησε ο μικρός ήταν πολύ φιλόξενο, καθώς πρόκειται για υποδειγματικούς επαγγελματίες του ποδοσφαίρου και ο 16χρονος εγκλιματίστηκε άμεσα με τους νέους συμπαίκτες του, αλλά και τους κανόνες που επικρατούσαν στην ακαδημία της Αυστριακής ομάδας.

Σε πολλές περιπτώσεις όλα αυτά μοιάζουν με “βόλτα στη Αυστρία”, όχι όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς σε δύο περίπου μήνες μετά από την πρώτη δοκιμή, ο Κοσμίδης θα ταξιδέψει και πάλι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, για τη δεύτερη αξιολόγηση, όπου θα συμμετέχει και σε τουρνουά με το τμήμα της ηλικιακής του κατηγορίας.

Τον νεαρό ποδοσφαιριστή, συνόδεψε στη  Σάλτσμπουργκ ο εκπρόσωπός του, FIFA Agent της Γερμανικής ομοσπονδίας, Αχιλλέας Χατζηνικολάου (Photos)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υποδομές της Σάλτσμπουργκ έχουν επενδυθεί από τη διοίκηση της ομάδας πολλά χρήματα και από το καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η νέα κτιριακή εγκατάσταση, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί ως 150 άτομα, από τα οποία τα περισσότερα θα είναι παιδιά της ακαδημίας και η οποία εγκατάσταση φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω.

Σχόλια