Στη Γιουβέντους για δοκιμή ο 16χρονος Στρατής Σαλταμάρας

Στην Ιταλία βρίσκεται από χθες ο 16χρονος ποδοσφαιριστής Στρατής Σαλταμάρας, του Οδ. Ελύτη Μυτιλήνης ο οποίος θα δοκιμαστεί για τέσσερις ημέρες από την ομάδα Νέων της Γιουβέντους και αν πείσει με τις ικανότητες του, τότε δεν αποκλείεται να ξενιτευτεί και να παραμείνει στην Ιταλία.

Ο γιος του παλαίμαχου άσσου του Ατρόμητου, του Πανιωνίου και του Αιολικού, Παναγιώτη Σαλταμάρα, την περσινή σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας με τον Ελύτη, όπως και με τη Μικτή των Νέων, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, που ήθελαν να τον δοκιμάσουν.

Ο μάνατζερ του μικρού τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γιουβέντους και αμέσως ο παίκτης πήγε στην ιταλική πόλη για να πείσει τους προπονητές της «Μεγάλης Κυρίας», ότι αξίζει και έχει όλα τα εφόδια να παίξει στην ομάδα τους και στο ξένο πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φύγει όσο το δυνατό γρηγορότερα ο νεαρός ποδοσφαιριστής, έγινε αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί εισιτήριο, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης αυτή την εποχή. Όμως λύση βρέθηκε και ο μικρός αναχώρησε κανονικά για την Αθήνα.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, όπου θα περιμένει τα αποτελέσματα των Ιταλών, ο Στρατής Σαλταμάρας θα περάσει και από το κατώφλι της Εθνικής Παίδων, όπου έχει κληθεί από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Χαράλαμπο Ζελενίτσα να συμμετάσχει στις προπονήσεις των 97άρηδων, που αρχίζουν στις 26 Αυγούστου, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μεταβεί με την Εθνική στη Γιουγκοσλαβία για σειρά φιλικών παιχνιδιών για το μοντάρισμα της ομάδας.

Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι από τον Οδ. Ελύτη έφυγαν ακόμη δύο 16χρονοι παίκτες που πήγαν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και αυτοί ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης και ο Παντελής Μιχαλακέλλης αντίστοιχα.

Πηγή:emprosnet.gr

Σχόλια