Στις 16 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αγώνες των Μικτών – Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής

Εστάλη στις κατά τόπους Ενώσεις η προκήρυξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων & Νέων, περιόδου 2013-2014.

Συνεχίζεται και φέτος το μοντέλο του Ομοσπονδιακού τεχνικού κ. Σάντος σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων & Νέων.

Συγκεκριμένα το πρωτάθλημα διεξάγεται πάλι σε τρεις (3) φάσεις.

Στην Α’ φάση η οποία αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου 2013, συμμετέχουν υποχρεωτικά οι 53 Μικτές Ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ κατανεμημένες με γεωγραφικά κριτήρια σε 11 ομίλους, ως εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (ΟΜΙΛΟΙ Α΄ΦΑΣΗΣ)

1η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης
2η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Κιλκίς, Μακεδονίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής
3η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
4η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων
5η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Άρτας, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας-Λευκάδας
6η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας
7η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά
8η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης
9η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας
10η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου
11η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων

(Η μόνη αλλαγή από την περσινή περίοδο είναι ότι η ΕΠΣ Ευβοίας τοποθετήθηκε στην 6η Περιφέρεια)

Σκοπός της Α’ φάσης είναι η προεπιλογή ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την ομάδα της Περιφέρειας. Μετά το τέλος της φάσης αυτής, για την Β’ φάση, συγκροτούνται οι ομάδες των Περιφερειών και διεξάγονται μονοί αγώνες μεταξύ των Περιφερειών (1η-2η-3η Περιφέρεια, 4η-5η-6η Περιφέρεια, 7η-8η-9η Περιφέρεια, 10η-11η Περιφέρεια). Υπεύθυνος για την επιλογή και συγκρότηση της ομάδας της Περιφέρειας, ορίζεται ο εκάστοτε Περιφερειακός προπονητής και χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Ενωσιακός προπονητής της πρωταθλήτριας ΕΠΣ της Α΄ φάσης. Υποχρεωτικά μετέχουν δυο (2) ποδοσφαιριστές από κάθε ΕΠΣ.

Μετά το τέλος των αγώνων της φάσης αυτής, για την Γ’ φάση συγκροτούνται από κάθε τρεις (3) Περιφέρειες οι ομάδες των Ζωνών, ως εξής:

Περιφέρεια 1η – Περιφέρεια 2η – Περιφέρεια 3η  Συγκροτούν την Βόρεια Ζώνη
Περιφέρεια 4η – Περιφέρεια 5η – Περιφέρεια 6η Συγκροτούν την Κεντρική Ζώνη
Περιφέρεια 7η – Περιφέρεια 8η – Περιφέρεια 9η Συγκροτούν τη Νότια Ζώνη
Περιφέρεια 10η – Περιφέρεια 11η   Συγκροτούν τη Ζώνη Νήσων.

Οι αγώνες των Ζωνών θα διεξαχθούν από 23/4/13 έως και 26/4/13 υπό μορφή τουρνουά. Υπεύθυνος για την συγκρότηση της ομάδας κάθε Ζώνης, είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής και χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο εκάστοτε Περιφερειακός προπονητής που η ομάδα της Περιφέρειάς του κατέλαβε την πρώτη θέση με βοηθό τον αντίστοιχο προπονητή της ΕΠΣ.

Τέλος οι 97άρηδες από τις Μικτές

Στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1/1/2000 έως και 31/12/2001. Στο πρωτάθλημα των ΝΕΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1/1/1998 έως και 31/12/1999.

Μόνο στην Παίδων από ΠΑΕ

ΜΟΝΟ στην κατηγορία Παίδων και σε όλες τις φάσεις δύναται να συμμετέχουν χωρίς περιορισμό, ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών σωματείων-ιδρυτικών των ΠΑΕ καθώς και Εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Υποδομής των ΠΑΕ καθ΄ όλη την αγωνιστική περίοδο, χωρίς να θεωρείται αντικανονική η συμμετοχή τους.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ και σε όλες τις φάσεις, ΔΕΝ επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών σωματείων ιδρυτικών των ΠΑΕ, ΤΑΠ  καθώς και αυτών που αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομής της Super League και Football League.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα πρωταθλήματα, είναι να έχει ο ποδοσφαιριστής το δικαίωμα να αγωνίζεται στις Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ θεωρούνται ως οι ανώτερες κατηγορίες Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί προνομίων και ευεργετημάτων (ν. 4115/2013) με την ακόλουθη κατηγοριοποίηση: Το πρωτάθλημα Παίδων αντιστοιχεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και το πρωτάθλημα Νέων, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων.

Σχόλια