Το κυνήγι του ονείρου του 16χρονου Λάμπρου Μανιφάβα – Από τον Ερμή Καλαμαριάς στο Αννόβερο

Ταξιδεύοντας στους δρόμους του ονείρου…

Ο δρόμος για την καταξίωση είναι μακρύς. Κατά την διαδρομή πρέπει να σε πιστεύουν και να έχεις τη βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους. Έτσι αξίζει ο κόπος της πορείας για το κυνήγι του ονείρου. Ένας τρόπος να δεις τη ζωή διαφορετικά, είναι να πιστέψεις ότι μπορείς κάτι να αλλάξεις σε αυτή.

Με αυτές τις σκέψεις και συνοδοιπόρους τους δικούς του ανθρώπους, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή για την καταξίωση ο 16χρονος Λάμπρος Μανιφάβας. Οι γονείς του, πίστεψαν στο όνειρο και τις δυνατότητες του μικρού και τον στηρίζουν ως σήμερα στις επιλογές του.

“Στην άκρη του μυαλού μου ήταν πάντα η πιθανότητα να φύγω στο εξωτερικό, αλλά ήθελα να το παλέψω στην αρχή εδώ. Είναι συνειδητή επιλογή μου που πήγα στην Γερμανία και είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχω. Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, έρχονται και οι ευκαιρίες και η Γερμανία μου δίνει πολλές δυνατότητες να προχωρήσω και να παίξω κάποια μέρα σε υψηλό επίπεδο” εξομολογείται στο football-academies.gr ο Λάμπρος και συνεχίζει:

“Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μου, που κατά καιρούς είχα στην Ελλάδα και οι οποίοι ήταν όλοι τους αξιόλογοι, επίσης θέλω να στείλω χαιρετίσματα σε όλους τους πρώην μου συμπαίκτες”, ενώ για τις προπονήσεις και το επίπεδο στη Γερμανία μας είπε: “Δεν υπάρχει σύγκριση με την Ελλάδα, εδώ τα πράγματα είναι πολύ επαγγελματικά και οι προπονήσεις είναι σε ανώτερο επίπεδο”.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο 16χρονος σήμερα Λάμπρος Μανιφάβας (γεν. 2/1/1997), έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα του Αχιλλέα Περαίας στη Θεσσαλονίκη, όταν ήταν 6 χρόνων και σε αυτήν την ομάδα έμεινε μέχρι 10 χρόνων.

Στη διάρκεια αυτή συμμετείχε σε τουρνουά του εξωτερικού όπως στην Ισπανία, που η ομάδα του βγήκε πρώτη ανάμεσα σε πολλές άλλες ομάδες από χώρες του εξωτερικου.

Στη συνέχεια στην ηλικία των 11 ετών πήγε στην ακαδημία της ομάδας του ΠΑΟΝΕ που βρισκόταν στη Γ’ εθνική τότε και έμεινε εκεί μέχρι 15 χρόνων, όπου πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ με το Νο 10 στην πλάτη, που ήταν το αγαπημένο του, λόγω και της θέσης του επιτελικού μέσου που του άρεσε να αγωνίζεται.

Την περσινή σεζόν, σε ηλικία 15 ετών, μετά από πρόσκληση της νεοσύστατης ομάδας του Ερμή Καλαμαριάς, πήγε εκεί για έναν χρόνο και συμμετείχε στο τουρνουά της Αθήνας με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και άλλες μεγάλες ομάδες, όπου έλαμψε το άστρο του σε όλα τα παιχνίδια.

Ταυτόχρονα ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στον οποίο έκανε μια εβδομάδα προπονήσεις με την Κ17 και τα πήγε καλά. Εκεί ζητήθηκε από τους γονείς του μικρού να τον εντάξουν στην ομάδα Κ17 για την επόμενη σεζόν.

Το camp στο Αννόβερο…

Ωστόσο η τύχη χτύπησε την πόρτα του 16χρονου Λάμπρου. Η ομάδα του Αννόβερου έκανε camp επιλογής και έτσι οι γονείς του νεαρού πήραν την απόφαση, λόγω ότι είχαν και συγγενείς στην Γερμανία να πάνε τον γιό τους για ένα δοκιμαστικό.

Ο Λάμπρος Μανιφάβας τα πήγε πολύ καλά στις δοκιμές, όπου επέλεξαν γύρω στα 10 παιδιά, στα οποία ήταν μέσα και αυτός. Ο 16χρονος, ερωτευμένος με το ποδόσφαιρο, ήθελε πάρα πολύ να μείνει στην ομάδα του Αννόβερου. Οι γονείς του μετά την εξέλιξη αυτή, αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στο μοναχοπαίδι τους να κυνηγήσει το όνειρό του και να στηρίξουν την επιλογή του.

Έτσι πήραν την απόφαση, λόγω ότι δε μπορούσαν την περίοδο του καλοκαιριού να τον ακολουθήσουν, να τον στείλουν στους συγγενείς τους στη Γερμανία, καθώς στις εγκαταστάσεις της η ομάδα φιλοξενούσε ήδη το υπέρτατο αριθμό παιδιών.

Καθημερινά ο Λάμπρος έκανε γύρω στην 1 ώρα απόσταση για να μετέχει στις προπονήσεις της νέας του ομάδας. Μετά από 3 μήνες περίπου κατάφεραν και οι γονείς του νεαρού να τον ακολουθήσουν στην Γερμανία, αλλά λόγω της δουλειάς που μπόρεσαν να βρουν, τον έχουν σχεδόν 2 ώρες μακριά τους.

Η δικαίωση

Πλέον ο Λάμπρος Μανιφάβας ανταπεξήλθε με υπομονή και επιμονή σε όλες τις αντιξοότητες που του παρουσιάστηκαν και ταξιδεύοντας στους δρόμους του ονείρου του, έχει καθιερωθεί ως 10άρι στο τμήμα της Κ17 του Αννόβερου, είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του και τα πάει πολύ καλά.

Ο Λάμπρος Μανιφάβας με την ομάδα Κ17 του Αννόβερου, στην κάτω σειρά τέταρτος από αριστερά

Σχόλια