Το 15χρονο «αστέρι» του Αγρινίου στη Βέρντερ Βρέμης

Ένας 15χρονος από το Αγρίνιο και συγκεκριμένα από τις Ελπίδες Αγρινίου, καλείται να ξεδιπλώσει το σπάνιο ταλέντο του στην φημισμένη Βέρντερ Βρέμης, όπου θα ανήκει για τα επόμενα 4 χρόνια.

Πρόκειται για τον Αλέξη Ασπρογιάννη, γιο του προπονητή Παναγιώτη Ασπρογιάννη, που τον επόμενο Φεβρουάριο συμπληρώνει τα 16 του χρόνια και χωρίς να προλάβει να απασχολήσει το πλατύ φίλαθλο κοινό της περιοχής, τον «τσίμπησε» η Γερμανική ομάδα.

Ο νεαρός ήδη έκανε προπονήσεις στην Βέρντερ και φυσικά έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας των «πράσινων» της Βρέμης. Είναι δε τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Βέρντερ και η πίστη τους στο ταλέντο του, που παρά τα τυπικά εμπόδια να υπογράψει πριν συμπληρώσει τα 16 χρόνια, δεν θέλουν να χαθεί ούτε μια μέρα δουλειάς στον νεαρό επιθετικό.

Γι αυτό από τις 20 Ιουλίου ξεκινά προπονήσεις στα πλαίσια της προετοιμασίας και γίνεται κάτοικος Γερμανίας προοριζόμενος για την ομάδα κάτω των 17 ετών. Στις πρώτες επισκέψεις του στη Βέρντερ είχε τον μεγάλη συμπαράσταση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Είναι δε σημαντικό το γεγονός ότι για το σημερινό εξελιγμένο ποδόσφαιρο επιλέχθηκε για θέση επιθετικού ένα παιδί από την Ελλάδα και μάλιστα από το Αγρίνιο. Το SportAit.gr μίλησε με τον νεαρό Αλέξη και άκουσε τις πρωτόγνωρες εμπειρίες του από τον Γερμανικό Σύλλογο, αλλά έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η επιμονή του να δηλώσει δημόσια την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του για τους ανθρώπους που βοήθησαν το ταλέντο του να αναδειχθεί και να φτάσει στην Εθνική ομάδα.

Αναφέρθηκε σε όλους τους προπονητές στην Ακαδημία των Ελπίδων, ιδιαιτέρως στον Παναγιώτη Τάγκαλο και επίσης στον Χρήστο Μπεκούλη, λέγοντας πως οι… συχνές «φωνές» του τον έκαναν καλύτερο.

Πηγή: SportAit.gr

Σχόλια