Γ. Ρουμελιώτης: Το 15χρονο Ελληνόπουλο της Χοφενχάιμ, ανοίγει την καρδιά του στο football-academies.gr

Ο Γιώργος Ρουμελιώτης είναι ένα από τα ελληνόπουλα της διασποράς, γεννημένος στην Γερμανία από Έλληνες μετανάστες. Χωρίς να έχει κλείσει ακόμη τα 16 και με ύψος 1.88 ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας U16 της Χοφενχάιμ έχει έφεση στο σκοράρισμα και χαρακτηριστικό είναι ότι στο πασίγνωστο Rimini Cup είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ!

Πρόσφατα η Χόφενχαιμ, στις ακαδημίες της οποίες βρίσκεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια, του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο με σαφή επιθυμία να τον ανεβάσει σιγά – σιγά στην πρώτη ομάδα.

Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Γιώργο και διακρίναμε το παράπονό του, λόγω του ότι αν και κλήθηκε μια φορά στην Εθνική παίδων της Ελλάδας, και στην οποία φορά δυστυχώς για τον ίδιο ήταν τραυματίας, δε ξανακλήθηκε. Όνειρό του πάντως είναι  να φορέσει την γαλανόλευκη φανέλα της εθνικής.  Ο Γιώργος βέβαια κλήθηκε πρόσφατα στην προεπιλογή της εθνικής νέων της Γερμανίας…

Γιώργο καλημέρα από την Ελλάδα. Γνωρίζουμε για τα επιτεύγματά σου στην Χοφενχάιμ και για την κλήση σου στην προεπιλογή της εθνικής νέων της Γερμανίας. Πες μας κατ’ αρχήν δυο λόγια για τη μέχρι τώρα πορεία σου στο ποδόσφαιρο.

Άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο όταν ήμουν οκτώ χρονών σε μία ομάδα στην περιοχή που μένω στην LSC. Στα έντεκα πήγα για ένα χρόνο στην  Karsruhe (Καλσρούη – KSC) και εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι στην Hoffenheim (Χοφενχάιμ)

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Γερμανία;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, πήγα εδώ σε ελληνικό σχολείο και τώρα συνεχίζω σε γερμανικό. Στο σχολείο βέβαια είμαι αρκετά καλός όπως και στο ποδόσφαιρο.

Πρόσφατα κλήθηκες στην προεπιλογή της εθνικής νέων της Γερμανίας. Πως αισθάνεσαι για αυτή σου την επιτυχία;

Πιστεύω πως όταν είσαι ομογενής στην Γερμανία και σε καλέσουν στο μεγαλύτερο τουρνουά DFB που γίνεται η προεπιλογή για την Εθνική Γερμανίας λέει πολλά. Είμαι υπερήφανος γι αυτή την επιλογή των Γερμανών εκλεκτόρων, γιατί αυτό δείχνει πως όλα αυτά τα χρόνια έχω δουλέψει σωστά. Πέρασα πολλά τεστ μέχρι να φτάσω  στο σημείο που αγωνιστικά βρίσκομαι σήμερα και ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου, που πίστεψαν σε μένα και δούλεψαν μαζί μου για να με φτάσουν στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα. Βέβαια γνωρίζω ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω συνεχώς.

Απ’ ότι γνωρίζουμε είχες κληθεί στην Εθνική Παίδων της Ελλάδας U16. Πες μας δυο λόγια για την εμπειρία σου.

Όταν έλαβα την πρόσκληση χάρηκα πολύ. Όλα τα παιδιά που ήταν εκεί, ήταν εξαιρετικοί χαρακτήρες και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Για κακή μου τύχη όταν πήγα, ήμουν τραυματίας και δεν άκουσα τις συμβουλές του προπονητού μου στην Χοφενχάιμ να μην πάω.

Νόμιζα πως ήταν η μοναδική μου ευκαιρία. Πήρα τη λάθος απόφαση. Λόγω του τραυματισμού μου σίγουρα υπήρχε και κάποιο άγχος. Δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε δεν μπόρεσα να αποδώσω και να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό. Με λίγα λόγια δεν τα πήγα καλά.

Δεν θέλω να νομίζετε ότι επειδή παίζω στη Γερμανία είμαι καλύτερος από τα παιδιά στην Ελλάδα. ΟΧΙ, όλα τα παιδιά που ήταν στην Εθνική Παίδων ήταν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Έχω τη γνώμη ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής μπορεί όποτε θέλει να δει κάποιο παιδί στην Ελλάδα, όμως εμάς τα παιδιά του εξωτερικού αν μας δει μια φορά, αυτό φτάνει;

Στη Γερμανία που ξέρω, παίζουν πολλά παιδιά της ηλικίας μου σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα, σε υψηλό επίπεδο. Δεν σας φαίνεται παράξενο που ούτε ένας απ’ αυτούς δεν καλείται στην Εθνική Παίδων U16 της Ελλάδας;

Αν δεν ήμασταν καλοί, νομίζω δεν θα μας καλούσαν στις προεπιλογές της Εθνική Γερμανίας (DFB). Δεν πειράζει όμως. Εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου και θα δείχνω τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα μου την Χοφενχάιμ. Άλλωστε εδώ έχω έναν προπονητή που πιστεύει σε μένα.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά της Εθνικής και στον προπονητή και στους συνεργάτες του, καλή πορεία και καλούς αγώνες.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι ο προπονητής μου, μου είπε ότι πολλά παιδιά θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου, δηλαδή στην προεπιλογή της Εθνικής Γερμανίας. Αυτό μου δίνει πολύ κουράγιο…

Μετά από αυτά που μας είπες, φαντάζομαι ότι θα ήθελες κάποτε να αγωνιστείς στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας;

Είναι το μεγάλο μου όνειρο…

Θέλεις να πεις κάτι στους εκλέκτορες της Εθνικής Ελλάδας;

Όχι δεν θα ήθελα να πω κάτι. Εγώ είμαι ακόμη 15 χρονών και ο στόχος μου είναι να δουλεύω σκληρά. Κάποτε κάποιος μου είπε ότι το γήπεδο είναι καθρέφτης και αυτό που παίζεις αυτό θα δείξει. Εγώ το δείχνω στους αγώνες που δίνω. Αυτό είδαν και οι Γερμανοί και με κάλεσαν στην προεπιλογή τους. Ελπίζω και εύχομαι να  με δουν και ελληνικά μάτια. Ευχαριστώ πάντως τον κ. Παχατουρίδη έστω και για την μία πρόσκληση, ήταν μεγάλη τιμή για μένα.

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα για το μέλλον σου; Πως βλέπεις το μέλλον σου στην Χόφενχάιμ;

Να έχω κατ’ αρχήν την υγειά μου. Όνειρό μου σίγουρα, είναι να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αν και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο και ιδιαίτερα εδώ στην Γερμανία. Όσο αφορά την Χοφενχάιμ γνωρίζω ότι με πιστεύουν πολύ ως ποδοσφαιριστή και γι αυτό μου έχουν προτείνει να υπογράψω 3ετές επαγγελματικό συμβόλαιο.

Έχεις κάποιο παίκτη ως πρότυπο;

Τον Σαλπιγγίδη. Έχει χαρακτήρα. Δεν ξεχνά τις ομάδες που τον τίμησαν και τις σέβεται.

Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Και εγώ σας ευχαριστώ και να γνωρίζετε ότι παρακολουθούμε το football-academies.gr σχεδόν καθημερινά.

Σχόλια