Πικρία από τον πρώην τεχνικό της Κ15 της ΑΕΚ, Γιώργο Παπακωστούλη

Επιστολή απέστειλε ο πρώην τεχνικός των ακαδημιών της ΑΕΚ, Γιώργος Παπακωστούλης με την οποία εκφράζει την πικρία του για τον τρόπο που απομακρύνθηκε από το τμήμα Κ15 τονίζοντας ότι κανείς από την ομάδα δεν ήρθε να δει την δουλειά του.

Η επιστολή του αναφέρει:

«Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ και στην νέα αρχή που κάνει. Να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν είπαμε ότι θα είμαστε προπονητές στην ΑΕΚ εσαεί. Όμως πίστεψα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται και ότι θα στηριχθεί στην αλήθεια και στην αξιοκρατία. Όμως ο κύριος Ζήκος αναιρείται από την αρχή μόνος του και θα εξηγήσω γιατί.

1ον: Ζητάει προπονητές με δίπλωμα UEFA A και τελικά κρατάει μόνο αυτούς που έχουν UEFA B’.

2ον: Μιλάει για αναδιοργάνωση αλλά ουσιαστικά ΔΙΑΛΥΕΙ την ακαδημία. Δεν μπορεί να κρατάει ανέπαφο το τμήμα των 96′ που έκανε την πιο αποτυχημένη χρονιά για να «βολέψει» τον φίλο του προπονητή με UEFA B’ και να διαλύει τους 97′΄που έχουν περισσότερο μέλλον, ταλέντο και πιθανότητες να παίξουν μετά από δύο χρόνια στην πρώτη ομάδα. Δεν μπορεί να διαλύει το καλύτερο τμήμα της ακαδημίας που πήρε πρωτάθλημα με αντιπάλους μεγαλύτερους ηλικιακά και που τα τελευταία τρία χρόνια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, για να τους ενώσει με τους 2000 που είναι πιο αδύναμοι και μάλιστα σε μια χρονιά που γίνεται πρωτάθλημα Superleague, αλλά και συστήνεται Εθνική Ομάδα U15. Δεν μπορεί να κρατάει προπονητή για τους U11 γιατί έχει πολύ καλές σχέσεις με τον φροντιστή της 1ης ομάδας.

3ον: Δεν μου είπε κανείς για ποιο λόγο δεν συνεχίζω από την στιγμή που έχω το UEFA A και είμαι τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ και ασχολούμαι από το 1996 με παιδιά, βιογραφικό που δεν έχει κανείς από αυτούς που έμειναν. Κανείς δεν ήρθε να δει έστω και μια φορά την ομάδα μου και την δουλειά που κάνω σε αυτήν. Ο κύριος Ζήκος με ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι με απόφαση του Μπάγεβιτς δεν συνεχίζουμε την συνεργασία μας.

4ον: Δεν μπορεί να λένε ότι θα βρεθούμε με τον κύριο Μπάγεβιτς για κάποιο άλλο πόστο, αλλά αυτό να είναι για τα μάτια του κόσμου και απλά ένα επικοινωνιακό τρικ. Φτάνει πια η προσωπολατρεία. Βάλαμε όλη την χρονιά, με προσωπικό κόστος ο καθένας, πλάτη για το συμφέρον της ΑΕΚ. Αλλά και από σεβασμό για την προσπάθεια των παιδιών και το γονέων. Όμως μεγαλύτερη ανταμοιβή για ένα προπονητή είναι η ΠΑΡΑΔΟΧΉ του έργου του τόσο από τα παιδιά και τους γονείς, όσο και απο παιδιά και γονείς αντιπάλων και αυτό δεν αμφισβητείται απο κανέναν. Εύχομαι η ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της μέσα από αλήθειες και αξιοκρατία και όχι μέσα από ΨΕΜΑΤΑ και ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙΑ.

5ον: Κανείς δεν μας είπε κάτι για τα χρωστούμενα που είναι πάνω από 10 μήνες. Και το ευχαριστώ είναι ότι δεν συνεχίζουμε και αυτό το λέω με μεγάλη πίκρα για το πως μα αντιμετώπισαν. Όμως ο κύριος Ζήκος αλλά και ο κύριος Μπάγεβιτς πρέπει να ξέρουν ότι τα ΨΕΜΑΤΑ τελείωσαν και όλοι θα κριθούν. Ο κόσμος και ειδικά αυτός που παρακολουθεί ακαδημίες, γνωρίζει και θα βρεθεί μπροστά τους. Ντροπή τους γιατί δεν έχουν το θάρρος να πούνε ότι σημασία για αυτούς έχουν οι δημόσιες σχέσεις και τα κολλητιλήκια, παρά τα προσόντα τυπικά και ουσιαστικά. Θεωρώ ότι έκανα όπως θα κάνω όπου και αν πάω, σωστά την δουλειά μου για το συμφέρον της ομάδας και όχι το προσωπικό. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι αφήνοντας παρακαταθήκη ένα τμήμα που ζήλεψαν και ζηλεύουν πολλοί, τόσο χαρακτήρων (γιατί διαμορφώνουμε τέτοιους σε αυτή την ηλικία), όσο και παιδιών που είναι έτοιμοι τεχνικά και τακτικά για κάτι παραπάνω, μέσα απο την αλήθεια, την εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό, αξίες και αρχές που είναι άγνωστες σε αυτούς που πήραν αποφάσεις για την στελέχωση και την αξιοποίηση των τμημάτων. Καλή επιτυχία λοιπόν και να θυμούνται , ότι στην ΑΜΜΟ κανείς δεν έχτισε ΠΑΛΑΤΙΑ».

Με Εκτίμηση και Σεβασμό στον κόσμο και στην δουλειά μου

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πηγή:Aek365.gr

Σχόλια