Δοκιμάζεται στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο 15χρονος Τζουμάκης της ΑΕΛ!

Ταξίδι στο όνειρο για τον μέσο των βυσσινί, Δημήτρη Τζουμάκη.

Ο 15χρονος (γεν. 24/6/98) βρίσκεται στη Λισαβόνα από την Δευτέρα (18/3) και διαμένει στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας, στο προπονητικό κέντρο της πορτογαλικής ομάδας.

Ο Τζουμάκης ο οποίος είναι διεθνής με την Εθνική Κ15, θα παραμείνει ως το Σάββατο (23/3) στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και θα τσεκαριστεί από τους προπονητές της ακαδημίας της Σπόρτινγ.

Τη χθεσινή ημέρα προπονήθηκε με το ηλικιακό του γκρουπ, δηλαδή με 98άρηδες και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Σήμερα θα τσεκαριστεί από τους υπεύθυνους της ακαδημίας της Σπόρτιγκ, σε προπόνηση με μεγαλύτερα παιδιά, γεννημένα το 96 και 97.

Αποστολή των ακαδημιών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι να παράγουν παίκτες σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να μπορούν κατόπιν να μπουν στην πρώτη ομάδα ή να διαμοιραστούν σε ομάδες της Πορτογαλίας και του εξωτερικού.

Η ακαδημία της Σπόρτινγκ έχει σήμερα 10 εκ των 23 μελών της Εθνικής Πορτογαλίας, έχει αναδείξει ελίτ ποδοσφαιριστές όπως ο Φούτρε, ο Φίγκο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νάνι, ο Κουαρέσμα, ο Σιμάο Σαμπρόσα κι ένα σωρό άλλους διεθνείς ποδοσφαιριστές.

Σχόλια