Από τη Δράμα, στη Σάλτσμπουργκ για δοκιμή, ο 15χρονος Κυριάκος Αμαραντίδης

Αχιλλέας Χατζηνικολάου και Κυριάκος Αμαραντίδης

Ο Κυριάκος Αμαραντίδης αν και 15 ετών (γεν. το 1997), αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της Δράμας (Α’ τοπικό), με την αντρική ομάδα του Ορφέα Χωριστής Δράμας. Ο μικρός θα μεταβεί στο Σάλτσμπουργκ για δοκιμή τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μετά από συμβουλή του προσωπικού του προπονητή Σάκη Θωμόπουλου, ο οποίος τον έχει ανακαλύψει και βοηθήσει πάρα πολύ ως τώρα και με διαμεσολάβηση του εκπροσώπου του, μάνατζερ Αχιλλέα Χατζηνικολάου, δέχθηκε κλήση από την πρωταθλήτρια Αυστρίας, RED BULL SALZBURG για δοκιμή στην ακαδημία της, στο αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα.

Η Σάλτσμπουργκ διαθέτει μια από τις καλύτερες ακαδημίες της Ευρώπης, έχοντας ως υπεύθυνο ακαδημιών τον Γερμανό ERNST TANNER, ο οποίος έχει αναδείξει πολλά ταλέντα στην Γερμανία, αλλά και ποδοσφαιριστές από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο 15χρονος έχει κληθεί στην Εθνική Παίδων Κ16 και είναι βασικό στέλεχος και αρχηγός της Μικτής ομάδας Νέων της ΕΠΣ Δράμας. Αγωνίζεται εξίσου καλά σε όλες τις θέσεις της τριπλέτας της επίθεσης, είτε ως αριστερό και δεξί εξτρέμ, είτε ως σέντερ φορ.

Ο Αμαραντίδης διακρίνεται για την ταχύτητά του, την εξαιρετική του δύναμή και τεχνική, ενώ έχει εξίσου καλό δεξί και αριστερό πόδι. Το προηγούμενο καλοκαίρι είχε προτάσεις να ενταχθεί τόσο στην Ξάνθη όσο και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ωστόσο επέλεξε να αγωνιστεί για ένα χρόνο σε τοπικό επίπεδο με αντρική ομάδα, για να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες.

Μετά από προτροπή του εκπροσώπου του, Αχιλλέα Χατζηνικολάου, ο Κυριάκος μαθαίνει εδώ και ένα χρόνο γερμανικά, ώστε να είναι έτοιμος σε ενδεχόμενο μεταγραφής του είτε στη Σάλτσμπουργκ είτε σε γερμανικό σύλλογο που έχει δείξει ενδιαφέρον και τον παρακολούθησε τον Οκτώβριο στις προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ16 στον Άγιο Κοσμά.

Ο Κυριάκος Αμαραντίδης (κάτω δεξιά) αρχηγός της Μικτής Νέων της ΕΠΣ Δράμας

Σχόλια