Στην Αγγλική Γουίγκαν ο 15χρονος Ραφαέλος Δημητρίου!

Εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των Κύπριων ποδοσφαιριστών, ειδικά κάτω των 13 χρόνων, έμειναν οι Άγγλοι σκάουτερ που παρακολούθησαν ενδελεχώς τους 25 Κύπριους, 9-13 χρόνων, που μετέβησαν στην Αγγλία για δοκιμαστικά στα τέλη Οκτωβρίου.

Ξεχώρισαν έξι παιδιά τα οποία θα ξαναπάνε στην Αγγλία για απευθείας δοκιμαστικά στις μεγάλες ομάδες του Λονδίνου, καθώς έχουν μπει στην τελική ευθεία της παραμονής τους στην Αγγλία. Ήδη ο 15χρονος Ραφαέλος Δημητρίου, που επιλέχθηκε από το 1ο Cyprus Elite Players Camp τον περασμένο Μάιο,  είναι στο  τελικό στάδιο για να μετακομίσει στο Μάντσεστερ και στα αγωνιστικά τμήματα της Γουίγκαν.

Τα ταλέντα είχαν αρχικά επιλεγεί από το Ayia Napa Youth Soccer Festival 2012, ακολούθως φιλτραρίστηκαν μέσα από το Cyprus Elite Players Camp 2012, που έγινε τον Μάιο στην Αγία Νάπα, έτσι οι 25 καλύτεροι κλήθηκαν στο Λονδίνο, όπου έγιναν τρεις προπονήσεις, φιλικά με τις ομάδες Τότεναμ, Μπάρνετ, Μπρέντφορντ  και Στίβενεϊτζ.

Οι Κύπριοι κέρδισαν σχεδόν όλα τα παιχνίδια, αφήνοντας άφωνους τους Άγγλους, που κατενθουσιάστηκαν από το ταλέντο που υπάρχει στις ηλικίες κάτω των 13 χρόνων σημειώνοντας πως “σε αυτές τις κατηγορίες δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τις δικές μας ομάδες”.

Από τους Άγγλους σκάουτερ έγινε η εκτίμηση πως τα ταλέντα στην Κύπρο φθίνουν μετά τα 13 τους, διότι εκείνο είναι το κομβικό ηλικιακό σημείο στο οποίο ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πρέπει να αρχίσει να δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα.

Το Cyprus Elite Players Camp έδωσε την ευκαιρία σε 25 παιδιά να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό αλλά και να συλλέξουν σημαντικές εμπειρίες σε όλα τα παιδιά που μετείχαν, καθώς βίωσαν τον τρόπο δουλειάς των Άγγλων, το ρυθμό, τον επαγγελματισμό τους, τη νοοτροπία, ενώ δοκιμάστηκαν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από αυτές που έχουν στην Κύπρο, καθώς επικρατούσε αρκετό κρύο.

Tα 25 παιδιά «ταλέντα», σχεδιάζεται να καλούνται μία φορά το μήνα για προπονήσεις. Η πρώτη συγκέντρωση της Cyprus Elite Team για παιδιά γεννηθέντα το 2001 και το 2002 θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 25 Νοεμβρίου στη Λάρνακα, όπου θα διεξαχθούν και φιλικά παιχνίδια. Για πληροφορίες στο επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 96856660.

Σχόλια