Από την ακαδημία του Ερμή Βόλου, στην Ολλανδική Τβέντε ο 14χρονος Πέτρος Αγιασιώτης

Στην Ολλανδική Τβέντε, θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο 14χρονος Βολιώτης ποδοσφαιριστής Πέτρος Αγιασιώτης.

Η Ακαδημία ΕΡΜΗΣ φρόντισε να του εξασφαλίσει τη συνέχιση της σχολικής του εκπαίδευσης στην Ολλανδία. Πριν από λίγες μέρες ταξίδευσαν στην Ολλανδία ο νεαρός αθλητής με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Ερμής κ. Χρόνη Σαπουνά και τον πατέρα του και προπονητή ποδοσφαίρου Νίκο Αγιασιώτη. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν και ο νεαρός ποδοσφαιριστής ανήκει πλέον στην ολλανδική ομάδα.

Η μεταγραφή του αποτελεί μεγάλη τιμή και διάκριση, όχι μόνο για τον Ερμή, αλλά και για το Βολιώτικο ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον αθλητή μου Αγιασιώτη Πέτρο και τους γονείς του (Νίκο – Άννα) για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και την τιμή που έχω να συμπορευόμαστε μαζί από κοινού. Επίσης τους προπονητές και συνεργάτες μου που έχουν συμμεριστεί το όραμα του «ΕΡΜΗ» και ακολούθησαν το προπονητικό πρόγραμμα, ώστε να λαμβάνουν τα παιδιά τις σωστές κατευθύνσεις στο παιδικό ποδόσφαιρο.

Η επιτυχία είναι συλλογική. Ευχαριστώ τους προπονητές της Ακαδημίας «ΕΡΜΗΣ»: κ.κ. Γεραμπίνη Παναγιώτη, Κοντομήτρο Αθανάσιο, Λίταινα Γεώργιο, Τζιτζιλιώνη Αποστόλο, Κικίλια Ανδρέα, Μίχα Κωνσταντίνο, Οικονόμου Ηλία και Παχή Αθανάσιο.

Για τον ΕΡΜΗ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι» τόνισε o Χρόνης Σαπουνάς που ανέλαβε τον μικρό αθλητή στα χέρια του σε ηλικία μόλις τεσσάρων χρόνων και τον οδήγησε μετά από 10 χρόνια στο ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Ο Πέτρος Αγιασιώτης μίλησε στο GoalPost.gr για τα όνειρά του…

-Γιατί επέλεξες να παίξεις ποδόσφαιρο;

Επειδή ήταν το μόνο άθλημα που μου κίνησε το ενδιαφέρον.

-Πότε και από πού ξεκίνησες την πορεία σου στο ποδόσφαιρο;

Στην ηλικία των τεσσάρων ετών και συγκεκριμένα το 2002 ξεκίνησα να παίζω στην ακαδημία του ΕΡΜΗ ΒΟΛΟΥ. Οι γονείς μου, γνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του αθλητισμού με οδήγησαν στα γήπεδα.

-Ποιοι ήταν οι άνθρωποι που στήριξαν τις προσπάθειές σου;

Οι άνθρωποι που στήριξαν τις προσπάθειες μου ήταν οι γονείς μου, και κατ’ επέκταση όλοι οι προπονητές μου και ιδιαίτερα ο κ. Χρόνης Σαπουνάς, όπως και οι προπονητές του ΕΡΜΗ Γεραμπίνης Παναγιώτης, Κοντομήτρος Αθανάσιος, Λίταινας Γεώργιος, Τζιτζιλιώνης Αποστόλος, Κικίλιας Ανδρέας, Μίχα Κωνσταντίνος, Οικονόμου Ηλίας και Παχής Αθανάσιος, καθώς και του Ολυμπιακού Βόλου και της ΕΠΣΘ.

-Η μεταγραφή σου στη ΤΒΕΝΤΕ πώς προέκυψε;

Ο υπεύθυνος της ακαδημίας του ΕΡΜΗ ΒΟΛΟΥ κ. ΧΡΟΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ, ο οποίος ήταν και χρόνια προπονητής μου, μας ενημέρωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον της FC TWENTE για να δοκιμαστώ εκεί. Έτσι ξεκίνησε η όλη προσπάθεια, που είχε αίσιο αποτέλεσμα.

-Γιατί επέλεξες τη λύση του εξωτερικού; Μια ακαδημία μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας θεωρείς πως δεν κάλυπτε τα όνειρά σου;

Μετά από τέσσερα ταξίδια στο εξωτερικό για ποδοσφαιρικό σκοπό είδα και κατάλαβα ότι μου δίνεται μεγαλύτερη ευκαιρία ποδοσφαιρικά αλλά και για τις σπουδές μου. Αυτός ήταν ο λόγος που επιλέξαμε μαζί με τους γονείς μου να βγω στο εξωτερικό…

-Σε ηλικία μόλις 14 χρόνων θ’ αφήσεις την πόλη σου και θα κληθείς να ζήσεις σε μια ξένη χώρα με τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Αισθάνεσαι έτοιμος ν’ ανταποκριθείς;

Σαφώς έχετε δίκαιο. Δεν είναι εύκολο να αφήσεις τους φίλους και τη πόλη σου, αλλά όταν σου δίνεται μια τέτοια ευκαιρία θεωρώ ότι πρέπει να την αρπάξεις. Γι ‘αυτό θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ. Πιστεύω στον ευατό μου και έχω πεποίθηση πως όλα θα πάνε καλά.

-Ήδη έκανες ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα σου. Είσαι έτοιμος να αφιερωθείς στο ποδόσφαιρο; Που θέλεις να φτάσεις;

Όχι καριέρα, απλώς ένα μικρό βήμα . Ναι είμαι έτοιμος, γιατί το αγαπάω και θέλω να υλοποιήσω το όνειρό μου , που είναι να παίξω όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως ονειρεύεται κάθε παιδί

-Ποιους παίκτες θαυμάζεις;

Θαυμάζω αρκετούς όπως οι Puyol, Xavi, Lahm, Messi, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Καραγκούνη.

-Τι σημαίνει ο «ΕΡΜΗΣ» για σένα;

Είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Σ’ αυτή έκανα τα πρώτα μου βήματα και ο «ΕΡΜΗΣ» με τον κ. Σαπουνά μου δημιούργησαν την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται.

Σχόλια