Ο 14χρονος Βάιος Αντωνόπουλος στην Μπάγερν

Γεννήθηκε στο Μόναχο από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Το όνομά του ελληνικότατο: Βάιος Αντωνόπουλος.

Ο Βάιος μένει με την οικογένειά του στο Μόναχο, είναι τερματοφύλακας, έχει και τις δύο ιθαγένειες, κατέχοντας ελληνικό και γερμανικό διαβατήριο. Ξεχωρίζει για το ταλέντο του, και είναι βασικό στέλεχος της Μικτής Βαυαρίας (Bαyern Auswahl). Θεωρείται για την ευρύτερη περιοχή της Βαυαρίας από τους ποιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, πράγμα που έκανε την Μπάγερν Μονάχου να ενδιαφερθεί και να τον καλέσει για δοκιμή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Πριν κληθεί για δοκιμή, είχε τσεκαριστεί σε αγώνες από τον υπεύθυνο ακαδημιών της Μπάγερν, Wolfgang Dremmler, μετά από ενέργειες του εκπροσώπου του, μάνατζερ Αχιλλέα Χατζηνικολάου, ο οποίος διαθέτει άριστες σχέσεις με την Βαυαρική ομάδα.  Ακολούθως ειδοποιήθηκε ο εκπρόσωπος του νεαρού ποδοσφαιριστή, για την επικείμενη δοκιμή.

Ομάδα ΜΟΝΟ με 99άρηδες…

Ο πιτσιρικάς που είναι γεννημένος στις 9/9/1999, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών σε τοπικές ομάδες του Μονάχου. Πριν δύο χρόνια επιλέχτηκε από την ακαδημία του Μονάχου «Fußballprojekt 99» η οποία από την έναρξη της λειτουργίας της ως σήμερα διαθέτει αποκλειστικά και μόνο ποδοσφαιριστές γεννημένους το 1999.

Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου (δεξιά) με τον Michael Tarnat βοηθό
του υπεύθυνου Ακαδημιών της Μπάγερν και πρώην διεθνή
Γερμανό άσσο της Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι

Το football-academies.gr μίλησε με τον μάνατζερ του Βάιου Αντωνόπουλου, Αχιλλέα Χατζηνικολάου ο οποίος μας είπε ότι πιστεύει πάρα πολύ στο νεαρό, όχι μόνο για το ταλέντο του, αλλά και για το γεγονός ότι διαθέτει πολύ όρεξη για δουλειά και ήταν οι λόγοι που τον επέλεξε να τον δοκιμάσει η Μπάγερν.

Ο κ. Χατζηνικολάου μας αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Γερμανία τα οποία έχουν ελληνικό διαβατήριο και είναι κρίμα να επιλέγονται για την Εθνική Γερμανίας και να μην καλούνται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Η πρωτοπόρος…Τουρκία

Αξιοσημείωτο όπως μας είπε είναι, ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τουρκίας εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έχει εγκαταστήσει γραφείο στην Γερμανία, με επικεφαλής τον παλαίμαχο Τούρκο ποδοσφαιριστή Κεσέρ, που είχε κάνει καριέρα στην Ντόρτμουντ και ο οποίος ασχολείται με τα τουρκόπουλα σε όλη τη Γερμανία, ώστε να μην έχουν οι Τούρκοι άλλες περιπτώσεις τύπου Οζίλ, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Γερμανίας.

Ευχόμαστε ο Βάιος Αντωνόπουλος να εντοπιστεί από την Ελληνική Ομοσπονδία και να κληθεί κάποια στιγμή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα της ηλικίας του.

Αριστοτέλης Τσίτουρας για το fotball-academies.gr

Σχόλια