Ο 14χρονος που… δίχασε την Αγγλία! – Λίβερπουλ και Τσέλσι προσφέρουν 2 εκατ. λίρες!

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, αναζητά τρόπους να ρίξει το ποσοστό ανεργίας, ο 14χρονος της Μίλτον Κέινς Ντονς, Σέγι Ότζο  έχει… διχάσει το Νησί. Ο λόγος; Λίβερπουλ και Τσέλσι προσφέρουν 2 εκατ. λίρες!

Σάλος στην Αγγλία, από την είδηση πως Λίβερπουλ και Τσέλσι προσφέρουν 2 εκατ. λίρες να αποκτήσουν τον 14χρονο, Σέγι Ότζο, απόφοιτο των ακαδημιών της Μίλτον Κέινς Ντονς και μέλος της Εθνικής Αγγλίας U-16. Την ώρα που ο Κάμερον αναζητά τρόπους για να μειώσει την ανεργία, τη στιγμή που η UEFA αγωνίζεται να επιβάλλει το financial fair play, οι δυο βρετανικές ομάδες δίνουν «μάχη» για τον 14χρονο Αφρικανό αμυντικό, ο οποίος ακόμα δεν έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του…

Η Λίβερπουλ προσφέρει εκτός από ρευστό και κίνητρα, η Τσέλσι προσπαθεί να τον πείσει να μην διαλέξει το δρόμο για το Λίβερπουλ και οι Άγγλοι αναρωτιούνται… που πάνε οι ομάδες σε μια εποχή που ο Τύπος ασχολείται με την κατάρρευση ή όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Η κρίση έχει κάνει την εμφάνισή της στην Αγγλία και ο «πόλεμος» για τον Ότζο, αλλά και για τους Ρος Μπέρκλεϊ (17χρονος, Έβερτον), Μέισον Μπένετ (15χρονος, Ντέρμπι) προκαλεί πολλά αρνητικά σχόλια…

«Ότζο ή… Τόρες;»

Ωστόσο, υπάρχει και η ποδοσφαιρική λογική, με την FIFA να συντάσσεται με τους μικρούς και όχι με τα κλαμπ που κάνουν σπατάλες για παίκτες από άλλα κλαμπ. Η παγκόσμια Ομοσπονδία προτιμά  να γίνονται επενδύσεις σε μικρούς παίκτες, ώστε το χρήμα να ανακυκλώνεται, οι μικροί σύλλογοι να μένουν ζωντανοί και να… απουσιάζουν τα απίστευτα «πακέτα» που δίνονται για μεταγραφές.

Το ερώτημα που απασχολεί τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αγγλίας είναι το αν πρέπει οι ομάδες να δίνουν τέτοια ποσά για μικρούς παίκτες που δεν έχουν δώσει «απαντήσεις» ή αν πρέπει οι ομάδες να πηγαίνουν σε λύσεις… Τόρες και Κάρολο, όπου τα εκατομμύρια είναι πάρα πολλά.

Απομένει να δούμε αν το παράδειγμα της Μίλτον Κέινς Ντονς θα ακολουθήσουν και άλλοι σύλλογοι ή η ομάδα της Λιγκ 1 θα είναι η τελευταία ομάδα που εκμεταλλεύτηκε ένα ακατέργαστο διαμάντι..

gazzetta.gr

Σχόλια