Τελικοί των Μικτών στο Καραϊσκάκη : Κεντρική – Νήσων στους Παίδες και Βόρεια – Νότια Ελλάδα στους Νέους (10/5)

Τελικοί Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων – Νέων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων καθώς το απόγευμα της Τετάρτης 8/5/2013 έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των τελικών αγώνων της κατηγορίας Παίδων και Νέων.

Ο τελικός των Παίδων θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 10:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ των ομάδων της 4ης και της 2ης Ζώνης, ενώ ο τελικός των Νέων θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο και ώρα 12:30 ανάμεσα στις ομάδες της 3ης και της 1ης Ζώνης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών αγώνων:

Κατηγορία Παίδων

Ομάδα 3ης Ζώνης-Ομάδα 4ης Ζώνης 0-1

Ομάδα 1ης Ζώνης-Ομάδα 2ης Ζώνης 0-5

Κατηγορία Νέων

Ομάδα 3ης Ζώνης-Ομάδα 4ης ζώνης 2-1

Ομάδα 1ης Ζώνης-Ομάδα 2ης Ζώνης 2-1

Οι παραπάνω Ζώνες αποτελούνται από τις παρακάτω Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ):

Η 1η Ζώνη (Βόρεια)

ΕΠΣ Δράμας, ΕΠΣ Έβρου, ΕΠΣ Θράκης, ΕΠΣ Καβάλας, ΕΠΣ Ξάνθης, ΕΠΣ Κιλκίς, ΕΠΣ Μακεδονίας, ΕΠΣ Πέλλας, ΕΠΣ Σερρών, ΕΠΣ Χαλκιδικής, ΕΠΣ Γρεβενών, ΕΠΣ Ημαθίας, ΕΠΣ Καστοριάς, ΕΠΣ Κοζάνης, ΕΠΣ Φλώρινας.

2η Ζώνη (Κεντρική)

ΕΠΣ Θεσσαλίας, ΕΠΣ Καρδίτσας, ΕΠΣ Λάρισας, ΕΠΣ Πιερίας, ΕΠΣ Τρικάλων, ΕΠΣ Αρτας, ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ΕΠΣ Κέρκυρας, ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας, ΕΠΣ Βοιωτίας, ΕΠΣ Ευρυτανίας, ΕΠΣ Φθιώτιδας, ΕΠΣ Φωκίδας.

3η Ζώνη (Νότια)

ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Αν. Αττικής, ΕΠΣ Δυτ. Αττικής, ΕΠΣ Εύβοιας, ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ΕΠΣ Αχαΐας, ΕΠΣ Ζακύνθου, ΕΠΣ Ηλείας, ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης, ΕΠΣ Αργολίδας, ΕΠΣ Αρκαδίας, ΕΠΣ Κορινθίας, ΕΠΣ Λακωνίας, ΕΠΣ Μεσσηνίας.

4η Ζώνη (Νήσων)

ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ΕΠΣ Κυκλάδων, ΕΠΣ Λέσβου, ΕΠΣ Σάμου, ΕΠΣ Χίου, ΕΠΣ Ηρακλείου, ΕΠΣ Λασιθίου, ΕΠΣ Ρεθύμνης, ΕΠΣ Χανίων.

Αναλυτικά:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ

1η (ΒΟΡΕΙΑ) ΖΩΝΗ – 2η (ΚΕΝΤΡΙΚΗ) ΖΩΝΗ 0-5

Στη κατηγορία των παίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων η 2η (κεντρική) ζώνη κατάφερε ύστερα από πάρα πολύ καλή εμφάνιση να επικρατήσει της 1ης (Βόρειας) ζώνης με το ευρύ σκορ 5-0 στο ενωσιακό γήπεδο Πιερίας και να προκριθεί πανάξια στον τελικό της διοργάνωσης ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 και ώρα 10:00 στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Οι Παίδες της κεντρικής ζώνης ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αξιοποίησαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολλά και προσωπικά λάθη που υπέπεσαν οι παίκτες της 1ης (Βόρειας) ζώνης. Τη 1η ζώνη επηρέασαν οι τέσσερεις σημαντικές απουσίες που είχε (Ευθυμιάδης, Δραγάνης, Λούκαρης, Υφαντίδης).

Σκόρερ: Χήτος (17’, 50’), Ευθυμίου (24’), Αγιώτης (28’, 62’).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ.Ψυχούλας (Καμπαξής, Πασχαλίδης Γ.) της ΕΠΣ Ευβοίας.

ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΝΗ (Πέτρος Στοίλας): Κίναλης, Τσότσος, Μακούσης, Δημητρίου, Σωτηριάδης, Μαυροδήμος, Κυριαλάνης (41’ Χατζηιωαννίδης), Τζιτζιφάκος (41’ Χατζηστραβός), Παπαδόπουλος, Ζαγκουντίνος (41’ Χρυσόπουλος), Φιλιππίδης.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ: Μελικιάν, Καραθάνος (52’ Βασιλείου), Μαστακούλης, Μερεντίτης, Τσιμπούκας, Μπούρας (50’ Μάνος), Αλμπάνης (62’ Παπανικολάου), Χατζηδίμπας, Αγιώτης, Ευθυμίου, Χήτος.

– Στον άλλο αγώνα η 4η (Νήσων) επικράτησε με 1-0 της 3ης (Νότιας) ζώνης και θα είναι ο αντίπαλος της 2ης (Κεντρικής) ζώνης στο τελικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ

1η (ΒΟΡΕΙΑ) ΖΩΝΗ – 2η (ΚΕΝΤΡΙΚΗ) ΖΩΝΗ 2-1

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων το παρακολούθησαν η 1η (Βόρεια) ζώνη επικράτησε στην εκπνοή του αγώνα της 2ης (Κεντρικής) ζώνης με σκορ 2-1 και εξασφάλισε το εισιτήριο για να αγωνιστεί στο τελικό της διοργάνωσης ο οποίος θα διεξαχθεί τη Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 και ώρα 12:30 στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Οι νέοι της 1ης ζώνης στον τελικό θα αντιμετωπίσουν την 3η (Νότια) ζώνη η οποία νίκησε και αυτή στην εκπνοή του αγώνα της 4η (Νήσων) ζώνη με σκορ 2-1. Οι νέοι της 2ης (Βόρειας) ζώνης ήταν καλύτεροι κατά διαστήματα και κατάφεραν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους γιατί ήταν πιο αποτελεσματικοί και πιο ουσιαστικοί ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαιτήτευσε με επιτυχής ο κ.Καπαξής (Ψυχούλας, Πασχαλίδης) του ΕΠΣ Ευβοίας.

Σκόρερ: Παπουτζίδης (35’), Αποστολόπουλος (60’), Ζολώτας (90’).

ΒΟΡΕΙΑ ΖΩΝΗ (Αντ. Λυμούσης): Λαμπίρης, Μπλούκας (71’ Παπανικολάου), Μουρατίδης, Χατζηγεωργίου, Μαζουλουξής, Ιντος, Παπουτζίδης, Ζολώτας, Ντινόπουλος (59’ Αμαραντίδης Β.), Μπίντσης (53’ Κεσίδης Δημ.- Οδ., Αμαραντίδης Κυρ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΖΩΝΗ (Βαγγέλης Λέντας): Καρανάσσος, Ν. Τσάκαλος, Κηρολίβανος, Ντέλης, Λαβρής, Μαργαρίτης (80’ Ανδρέου), Νασιακόπουλος (80’ Μπαλογιάννης), Τοπαλίδης, Τσάκαλος Αγγ. (60’ Χρηστίδης), Αποστολόπουλος, Σύρμος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των Νέων Αντ. Λυμούσης για την επιτυχία της ομάδος της 1ης ζώνης δήλωσε:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε έστω και στο τέλος του αγώνα να καρποφορήσουν οι προσπάθειές μας. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά επειδή το απέδειξαν στο γήπεδο ότι θα καταφέρουν να σηκώσουν και το κύπελλο».

Ο προπονητής της Κεντρικής ζώνης Βεγγάλης Λέντας για το παιχνίδι ανέφερε:

« Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κέρδισε η ομάδα που ήταν πιο τυχερή. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε κάποια κόπωση και ίσως αυτό το γεγονός επηρέασε και τη διαμόρφωση του σκορ».

Η ανάλυση των αγώνων και οι δηλώσεις είναι από το site της ΕΠΣΜ.

Σχόλια