Βασίλης Αμαραντίδης: Ο 17χρονος Έλληνας της Κίεβο Βερόνα!

Όταν πριν από μερικούς μήνες έφτασε επίσημη πρόταση της Κίεβο Βερόνα, ήταν απλά η αρχή. Το ταξίδι του Βασίλη Αμαραντίδη μόλις είχε ξεκινήσει. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ακαδημία «Μπέμπηδες», είναι μέλος της ομάδας κάτω των 17 της Ιταλικής ομάδας και από το πρώτο τρίμηνο παρουσίας του στον σύλλογο κατάφερε να εντυπωσιάσει αλλά και να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν.

Ειδοποιήθηκε από το τεχνικό τιμ ότι θα συμμετάσχει, μαζί με τρεις ακόμη παίκτες της Κ17, στην προπόνηση της πρώτης ομάδας της Κίεβο Βερόνα. Το όνειρο ζωής, μόλις ξεκίνησε…

Ο Βασίλης Αμαραντίδης άρχισε να ξετυλίγει από μικρή ηλικία το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που διαθέτει. Στα τμήματα της Ακαδημίας «Μπέμπηδες» ξεχώρισε νωρίς και η αφοσίωση του στο άθλημα που του «έκλεψε» την καρδιά, η δουλειά που έκανε, απέδωσε γρήγορα καρπούς.

Το καλοκαίρι έφτασε η πρόταση της Κίεβο. Ο Βασίλης δεν το πολυσκέφτηκε. Οι γονείς του τον ενθάρρυναν να το επιχειρήσει, αν και γνώριζαν τις δυσκολίες. Στάθηκαν αρωγοί. Κι έτσι ξεκίνησε το ταξίδι για την Ιταλία.

Ξενιτεύτηκε με στόχο να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα, αφού ξέρει ότι στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με το εξωτερικό και πολύ πιο δύσκολα. Καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη παιδεία.

Πιο οργανωμένοι σύλλογοι, ειδικά σε επίπεδο μικρών κατηγοριών (όπως η Κ17), περισσότερες εμπειρίες. Διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετικός τρόπος δουλειάς. Και το κυριότερο; Περισσότερα «εφόδια» για μια γρήγορη εξέλιξη.

Στην τρίμηνη παρουσία του στην Κίεβο, πέρα από τις συμμετοχές που είχε σε διεθνή καμπ (με αντιπάλους την Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Ίντερ κλπ), ο 17χρονος επιθετικός χαφ σε επίσημα ματς έχει καταγράψει 8 συμμετοχές και 3 γκολ. Στοιχεία που δεν παρέβλεψαν οι προπονητές του, οι οποίοι του έδωσαν το «εισιτήριο» για την πρώτη ομάδα, έστω και δοκιμαστικά, να προπονηθεί.

Το ταξίδι στο… όνειρο, λοιπόν, για τον Βασίλη Αμαραντίδη ξεκίνησε. Αρκεί τώρα να το εκμεταλλευτεί ο ίδιος και να πείσει με τις δυνατότητες και την εξέλιξη που θα έχει ότι μπορεί να αποτελέσει στα επόμενα χρόνια ένα βασικό στέλεχος της Κίεβο Βερόνα…

ΠΗΓΗ:metrosport.gr, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Στράντζαλης

Σχόλια