Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αρθρογραφία

Το παιδικό ποδόσφαιρο, μέσα από τα μάτια μιας μάνας

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016

Περισσότερα...

Το προφίλ της μητέρας ενός μικρού ποδοσφαιριστή σκιαγραφείται σε αυτό το άρθρο, παράλληλα με όλα τα ζητήματα που συναντάμε στο παιδικό ποδόσφαιρο, τα οποία πρέπει να προβληματίσουν όλους τους εμπλεκόμενους. Το θέμα είναι από την πολύ καλή κυπριακή ιστοσελίδα ακαδημιών allaboutsoccer.net

Η Μαρία Έλενα Savage είναι η μητέρα δυο αγοριών τα οποία ασχολούνται από μικρά με τον αθλητισμό. Ο μεγάλος της γιος Λίο 12 ετών είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων στον Αθλητικό Σύλλογο «ΔΡΟΜΕΑΣ» ενώ ο μικρός Πάνος 8 ετών, έχει για μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο και αγωνίζεται σε ακαδημία ποδοσφαίρου της Λεμεσού.

 

Η Νευροψυχολογία στις «υπηρεσίες» του πρωταθλητισμού

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016

Περισσότερα...

Γράφει ο Δημήτρης Πετρούνιας

Ως γενικός ορισμός η αθλητική νευροψυχολογία είναι ο κλάδος της ψυχολογίας που στοχεύει να κατανοήσει πως η δομή και η λειτουργία του εγκεφάλου σχετίζονται με τους μηχανισμούς της ανθρώπινης σκέψης και με τη συμπεριφορά του αθλητή.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό όταν αναφερόμαστε σε συνθήκες πρωταθλητισμού η σωματική όσο και η πνευματική προσπάθεια είναι οι καθοριστικοί παράγοντες της καλής απόδοσης και της εν δυνάμει επιτυχίας. Άξιο αναφοράς είναι τα λεγόμενα του κορυφαίου ποδοσφαιριστή Αντρέα Πίρλο όπου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως  «Το ποδόσφαιρο παίζεται με το μυαλό,τα πόδια είναι απλά εργαλεία» δίνοντας κατά αυτο τον τρόπο έμφαση στο προφίλ που πρέπει να έχουν οι αυριανοί πρωταθλητές.

 

14 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Παρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016

Περισσότερα...

Γράφει η Λίζα Βάρβογλη

Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο, αλλά εννοώ πράγματα που είναι καταπληκτικά επειδή έχουν καταπληκτική επίδραση στα παιδιά τους!

1. Τονώνουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού—τι πιο καταπληκτικό πράγμα για ένα παιδί να ακούσει τον γονιό του να του λέει «πιστεύω σε εσένα!». Θα μου πείτε ‘σιγά το πράγμα;’ Δοκιμάστε να το πείτε στο παιδί σας, και να το εννοείτε, και θα δείτε το χαμόγελό του, την σιγουριά στον εαυτό του και διαφορά στη συμπεριφορά του! Αν το κάνετε κάθε μέρα, το παιδί σας θα γίνεται όλο και καλύτερο κάθε μέρα!

 
 

Είμαι ταλέντο; Μπορώ να γίνω; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχω; Πως γίνεται να μην χαθώ;

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2016

Περισσότερα...

Το αληθινό ταλέντο μπορεί να εκπληρώσει κατορθώματα μέσα στο γήπεδο που άλλοι παίκτες δε μπορούν.

«Όταν μιλάμε για πραγματικό αθλητικό ταλέντο, εννοούμε εκείνο το άτομο που έχει tiw μεγαλύτερες πιθανότητες, να πραγματοποιήσει εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις» (Rothig, 1983)

Με το ταλέντο γεννιόμαστε ή το αποκτούμε; Είναι αποτέλεσμα ενός περίεργου γονιδιώματος ή ασταμάτητης εξάσκησης; Ίσως το ταλέντο να είναι ένα από τα πιο συζητημένα φαινόμενα της σύγχρονης επιστήμης. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το αληθινό ταλέντο είναι:  20% ταλέντο και 80% σκληρή δουλειά.

 

«Μεγάλο ταλέντο ο Γιάννης, αλλά δεν είχε μυαλό και δεν έκανε καριέρα...»

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2016

Περισσότερα...

Υπάρχει “Μασία” στην Ελλάδα;

H τυπική ιστορία του γονιού, που πρέπει να αποφασίσει αν ο γιος πρέπει να αφήσει στην άκρη “τα γράμματα” για χάρη της μπάλας.

Βρέθηκα τυχαία, περίπου άγνωστος μεταξύ γνωστών, να ακούω έναν πατέρα να περιγράφει στους φίλους τον προβληματισμό του: ο γιος, στα 16 του, δοκιμάστηκε “λαθραία” σε μια επαρχιακή ομάδα που πρόκειται να συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα της football league, οι προπονητές εντυπωσιάστηκαν και ο σύλλογος πρότεινε στον “μικρό” μια θέση στο ρόστερ του.

 
 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 84

Τελευταια Νεα Football-Academies.gr

.
.
.


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ