Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αρθρογραφία

Τα μυστικά της σωστής καθοδήγησης (coaching) στο ποδόσφαιρο

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...Γράφει ο Λευτέρης Καλογήρου*

Τι είναι η  καθοδήγηση (coaching) στο ποδόσφαιρο?

Η καθοδήγηση είναι μία ενέργεια που έχει σαν στόχο να επιδράσει στον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι καθώς και στους ανθρώπους που παίζουν (ποδοσφαιριστές).

Συμβαίνει πολλές φορές οι προπονητές να εμφανίζονται προβληματισμένοι ή και εξοργισμένοι ενίοτε βλέποντας τους παίκτες τους την μία μέρα να πετούν στο γήπεδο και την άλλη να μοιάζουν σαν να μην έχουν ξαναπαίξει ποτέ μαζί.

 

Αγράμματοι, αμόρφωτοι, ανεκπαίδευτοι προπονητές - Αλλάξτε πλεύση είναι εύκολο…

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...

«Γελάμε»… πολλές φορές σε ένα γήπεδο παρακολουθώντας κάποιους προπονητές Ακαδημιών "περίγελο", που μια μέρα σκέφτηκαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα. «Γελάμε»… όταν βλέπουμε ότι δεν μπορούν να εκφέρουν κανένα λόγο στα παιδιά ή αυτοί που μπορούν, δεν έχουν κανένα υπόβαθρο για να προπονούν.

Αυτοί είναι κάποιοι από τους «παιδαγωγούς» των παιδιών μας, που χωρίς καμιά παιδεία, αλλά λόγω κρίσης, για να βγάλουν τα προς το ζην, είπαν να ασχοληθούν με την προπονητική.

 

Σταμάτα να μιλάς, κλείσε τον ήχο και άσε το παιδί σου να δει και να ακούσει τον Γιαννιώτη και τον Πετρούνια

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον ελληνικό σχολιασμό των προσπαθειών των Ελλήνων και Ελληνίδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναρωτιέται το αυτονόητο: τι διδάσκονται τα παιδιά απ' αυτούς τους Αγώνες;

Το πρώτο 10ημερο αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα. Το έζησα από απόσταση, σε διακοπές, μακριά από τα δημοσιογραφικά γραφεία και την υποχρέωση του live update και της προσήλωσης στην λεπτομέρεια της δημοσιογραφικής κάλυψης του κορυφαίου γεγονότος του αθλητισμού.

Μ' έναν τρόπο ξανάγινα αυτό που υπήρξα περίπου 2,5 δεκαετίες πίσω, ο φίλαθλος που παρακολουθεί από απόσταση την ιστορία να γράφεται. Κι εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία προκειμένου να το δω όλο αυτό που συμβαίνει κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από μια άλλη οπτική γωνία: εστίασα γύρω μου, στον περίγυρό μου και στο περιβάλλον μου, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, για να δω πώς “γράφουν” οι ελληνικές παρουσίες στην ελληνική κοινωνία.

 
 

Πείτε «ΟΧΙ» στο δελτίο αορίστου χρόνου – Υπογράψτε δελτίο συγκεκριμένου χρόνου

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Τρίτη, 16 Αύγουστος 2016

Περισσότερα...

...για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις

«Απείρου κάλους» καταστάσεις, έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς με τα δελτία των ερασιτεχνών και των εκπαιδευομένων ΠΑΕ ποδοσφαιριστών.

Ποδοσφαιριστές και γονείς που βρήκαν μια άλλη ομάδα, καλύτερη κατά τη γνώμη τους, φθάνουν κάποιες φορές μπροστά σε ένα πρόεδρο ή παράγοντα του συλλόγου που αγωνίζονται, για να ζητήσουν το δελτίο τους. Αυτός τις περισσότερες φορές με περιφρονητικό τρόπο αρχίζει τις φωνές, τους χλευάζει και δίνει άμεσα μια αρνητική απάντηση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις το δελτίο, η ομάδα ξόδεψε χρόνο και χρήμα για να σε εκπαιδεύσει κι εδώ θα μείνεις» ξεκινά τη ρήση του…  και συνεχίζει… «εκτός αν βρεις ομάδα που θα μας δώσει ….. ευρώ» καταλήγει. (Το ποσό στις τελίτσες συμπληρώνεται κατά το δοκούν…)

 

Mία γενιά από ηλίθιους; - Αρθρο ενός 14χρονου, που όλοι πρέπει να διαβάσουν

PDFΕκτύπωσηE-mail

Επιμέλεια football-academies Κυριακή, 31 Ιούλιος 2016

Περισσότερα...Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω.

Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ποιος ή τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Η μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική... Ας αρχίσουμε λοιπόν

 
 

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 96

Τελευταια Νεα Football-Academies.gr

..
.
.

..

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ